FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

francuski ministar vanjskih poslova razgovarao s arafatom

RAMALLAH, 30. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Ministar vanjskih poslovaFrancuske Michel Barnier susreo se u utorak s Jasserom Arafatom unatočizraelskim zahtjevima da izbjegne palestinskog predsjednika i zauzeose za oživljavanje mirovnog plana.
RAMALLAH, 30. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Ministar vanjskih poslova Francuske Michel Barnier susreo se u utorak s Jasserom Arafatom unatoč izraelskim zahtjevima da izbjegne palestinskog predsjednika i zauzeo se za oživljavanje mirovnog plana.

Barnier je također podržao "međunarodnu prisutnost", uključujući i Europske promatrače, u pojasu Gaze nakon što se odande povuku Izraelci.

"Palestinci moraju prestati s nasilnim djelovanjem i kazniti one koji su za takva djela odgovorni", rekao je Barnier na konferenciji za novinare u oštećenom Arafatovom stožeru na Zapadnoj obali.

"Izraelci pak trebaju poduzeti mjere kao što su zaustavljanje izgradnje zida i rušilačkog djelovanja ", dodao je osvrćući se na gradnju barijere na Zapadnoj obali i rušenje palestinskih domova u vojnim akcijama protiv militanata.

Barnier je rekao da će Francuska podržati egipatski sigurnosni plan za Gazu koji uključuje i predloženi prekid vatre i i upućivanje egipatskih stručnjaka koji bi pomogli u obnavljanju i uvježbavanju palestinskih službi sigurnosti prije izraelskog povlačenja, kako bi militanti bili pod kontrolom.

"Moramo iskoristiti svaku priliku - i egipatske napore i i povlačenje iz Gaze - kako bi se mogli vratiti na mirovni plan i uspostavu dvije države koje će živjeti jedna pokraj druge i to u miru", rekao je Barnier.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙