FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POWELL RAZOČARAN BROJEM NASELJA KOJE JE IZRAEL SRUŠIO

WASHINGTON, 6. srpnja 2004. (Hina/AFP/dpa) - Američki državni tajnikColin Powell koji se u utorak sastao s izraelskim kolegom SilvanomShalomom izjavio je da je razočaran nedovoljnim brojem srušenihžidovskih naselja na palestinskom području.
WASHINGTON, 6. srpnja 2004. (Hina/AFP/dpa) - Američki državni tajnik Colin Powell koji se u utorak sastao s izraelskim kolegom Silvanom Shalomom izjavio je da je razočaran nedovoljnim brojem srušenih židovskih naselja na palestinskom području.

"Kazao sam ministru (Silvanu Shalomu) da smo pomalo razočarani brzinom kojom se ruše naselja ali ministar me je uvjeravao da se na tome predano radi", kazao je Powell na konferenciji za tisak, pošto je primio Shaloma u State Departmentu u Washingtonu.

Powell je istodobno pozvao Palestince da svoje različite tajne službe podrede središnjoj koordinaciji ureda svog premijera i da ih nakon toga učinkovito vode kako bi se prekinuli terorističi napadi protiv Izraela. To bi ponovo oživjelo bliskoistočni mirovni plan.

Shalom je kazao da je Izrael, kao što je i predviđeno bliskoistočnim mirovnim planom, već ulonio desetine nedozvoljenih naselja, dodajući kako je preostalo još 28 takvih isturenih židovskih naselja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙