FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRAELSKI TENKOVI UŠLI U POJAS GAZE

GAZA, 29. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Izraelski tenkovi ušli su uutorak u pojas Gaze, a izraelski su vojnici prilikom upada ubilijednog Palestinca, rekli su palestinski sigurnosni izvori.
GAZA, 29. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Izraelski tenkovi ušli su u utorak u pojas Gaze, a izraelski su vojnici prilikom upada ubili jednog Palestinca, rekli su palestinski sigurnosni izvori.

Oni su rekli da je tenkovska kolona, kako se čini, krenula prema Beit Hanounu, gradu na granici prema Izraelu iz kojeg militanti često ispaljuju rakete prema izraelskim naseljima. Neidentificirani 25-godišnjak ubijen je u pucnjavi izraelskih vojnika, priopćila je policija. Izraelska vojska zasad nije komentirala incident.

Upad dvadesetak izraelskih tenkova, praćenih oklopljenim buldožerima, uslijedio je nekoliko sati nakon što su izraelski helikopteri u Gazi bombardirali medijski ured povezan s radikalnim pokretom Hamas i ljevaonicu u kojoj se, kako je priopćila izraelska vojska, izrađivalo oružje za tu militantnu skupinu.

Rakete koje je Hamas iz pojasa Gaze u ponedjeljak ispalio na južni izraelski grad Sderot ubile su najmanje dvoje ljudi, a nekoliko ozlijedile.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙