FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DESETAK RANJENIH U NAPADU NA IZRAELSKE VOJNIKE U GAZI

JERUZALEM, 27. lipnja 2004. (Hina/AFP) - U snažnoj eksploziji u kojojje u nedjelju navečer teško oštećen položaj izraelske vojske nedalekood židovskog naselja Kfar Darom na jugu pojasa Gaze, ranjeno jedesetak osoba, prema prvim podacima Magen David Adoma, tamošnjegekvivalenta Crvenom križu.
JERUZALEM, 27. lipnja 2004. (Hina/AFP) - U snažnoj eksploziji u kojoj je u nedjelju navečer teško oštećen položaj izraelske vojske nedaleko od židovskog naselja Kfar Darom na jugu pojasa Gaze, ranjeno je desetak osoba, prema prvim podacima Magen David Adoma, tamošnjeg ekvivalenta Crvenom križu.

Prema prvim podacima, palestinski su aktivisti probili tunel do položaja izraelske vojske, gdje su postavili i aktivirali eksploziv, javlja javni izraelski radio.

U priopćenju koje su objavile u Gazi, Brigade Ezzedine al-Qassam, vojni ogranak radikalnog islamističkog pokreta Hamasa, preuzele su odgovornost za napad.

Brigade u priopćenju ističu da su samo one odgovorne za napad koji su počinile kao odmazdu za ubojstvo dvojice njihovih vođa, šeika Ahmada Jasina i Abdelaziza Rantisija koje je izraelska vojska počinila u ožujku i travnju ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙