FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SHARON UPOZORIO EGIPAT DA NE POKUŠAVA POSREDOVATI U GAZI

JERUZALEM, 23. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Izraelski premijer ArielSharon izjavio je u srijedu da pridaje veliku važnost razgovorima sEgiptom o ulozi Kaira u pojasu Gaze nakon izraelskog povlačenja, alida neće dopustiti da Egipat posreduje između Izraela i Palestinaca.
JERUZALEM, 23. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Izraelski premijer Ariel Sharon izjavio je u srijedu da pridaje veliku važnost razgovorima s Egiptom o ulozi Kaira u pojasu Gaze nakon izraelskog povlačenja, ali da neće dopustiti da Egipat posreduje između Izraela i Palestinaca.

Izraelski mediji prenijeli su premijerovu izjavu u kojoj se navodi da bi obnavljanje pregovora s Palestincima uz egipatsko posredništvo osujetilo njegov plan za jednostrano povlačenje iz pojasa Gaze te da bi također ugrozilo međunarodne mirovne smjernice.

Sharon je dao tu izjavu na sastanku s ministrom obrane Shaulom Mofazom, ministrom vanjskih poslova Silvanom Shalomom i drugim dužnosnicima prije sastanka sa šefom egipatske obavještajne službe Omarom Suleimanom o ulozi Egipta u Gazi.

Očekuje se da će se izraelski i egipatski dužnosnici sastati u četvrtak kako bi razmotrili pitanja iznikla iz jednostranog plana povlačenja prema kojem će Izrael evakuirati sva naselja u pojasu Gaze i četiri naselja na sjeveru Zapadne obale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙