FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČETVORKA PODRŽALA EGIPAT U PRITISKU NA PALESTINCE

TABA, 24. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Međunarodni posrednici učetvrtak su pružili potporu egipatskom pritisku na Palestince dareformiraju svoje snage sigurnosti, ali nisu najavili istodobne mjerekojima bi Izrael prisilili da ispuni svoje obveze iz sporazuma opovlačenju iz Gaze.
TABA, 24. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Međunarodni posrednici u četvrtak su pružili potporu egipatskom pritisku na Palestince da reformiraju svoje snage sigurnosti, ali nisu najavili istodobne mjere kojima bi Izrael prisilili da ispuni svoje obveze iz sporazuma o povlačenju iz Gaze.

Predstavnici četvorke za Bliski istok (SAD, Rusija, EU i UN) sastali su se u egipatskom odmaralištu Tabi, na obalama Crvenog mora, u znak priznanja Egiptu za napore koje uaže u traženju rješenja problema.

Egipat je pondio plan prema kojem bi uvježbao palestinske sigurnosne snage u zamjenu za potpuno povlačenje Izraela iz Gaze i uklanjanje nekih židovskih naselja sa Zapadne obale.

Izaslanik UN Terje Roed-Larsen nakon sastanka novinarima je rekao da četvorka podupire plan.

"Dajemo punu potporu Egiptu u njegovim naporima s Izraelom i Palestincima", rekao je.

Izraelski premijer Ariel Sharon pozdravio je egipatsko sudjelovanje u njegovu planu o povlačenju iz Gaze, ali je u srijedu istaknuo kako neće dopustiti Egiptu posredovanje između Palestinaca i Izraela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙