FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SASTANAK IZRAEL-SAD-EGIPAT-PALESTINCI U LISTOPADU U WASHINGTONU

JERUZALEM, 2. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Izrael, Palestinci, SAD iEgipat trebali bi u listopadu u Washingtonu održati ministarskisastanak o planu izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze, prenio je upetak izraelski državni radio
JERUZALEM, 2. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Izrael, Palestinci, SAD i Egipat trebali bi u listopadu u Washingtonu održati ministarski sastanak o planu izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze, prenio je u petak izraelski državni radio

O sastanku bi se trebalo razgovarati na susretu koji će u petak u Washingtonu održati šef izraelske diplomacije Sylvan Shalom s Condoleezzom Rice, savjetnicom za sigurnost predsjednika Georgea W. Busha, ističe se na radiju.

Pitanje sigurnosnih aranžmana na granici Egipta i pojasa Gaze u sektoru izraelsko-egipatske granice, bit će najvažnija tema sastanka četvorke, kazala je ona.

Shalom, koji će se u utorak susresti s američkim državnim tajnikom Colinom Powellom, zatražit će od Amerikanaca veto na svaku moguću protuizraelsku rezoluciju UN-a uoči avisa koji 9. srpnja treba izdati Međunarodni kazneni sud u Haagu o zakonitosti sigurnosnog zida koji Izrael gradi na Zapadnoj obali, prema radiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙