FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK SRBIJE TADIĆ RELATIVIZIRA KRIVICU MILOŠEVIĆA

BERLIN, 6. srpnja 2004. (Hina) - Novoizabrani predsjednik Srbije BorisTadić u intervjuu za najnovije izdanje njemačkog tjednika "DerSpiegel" relativizirao je krivnju Slobodana Miloševića za ratnarazaranja na području bivše Jugoslavije, rekavši da krivnjapodjednakim dijelom leži i na tadašnjem predsjednicima Hrvatske iBosne i Hercegovine, Franji Tuđmanu i Aliji Izetbegoviću.
BERLIN, 6. srpnja 2004. (Hina) - Novoizabrani predsjednik Srbije Boris Tadić u intervjuu za najnovije izdanje njemačkog tjednika "Der Spiegel" relativizirao je krivnju Slobodana Miloševića za ratna razaranja na području bivše Jugoslavije, rekavši da krivnja podjednakim dijelom leži i na tadašnjem predsjednicima Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Franji Tuđmanu i Aliji Izetbegoviću.

"Milošević nije bio jedini pokretač rata. To su istom mjerom činili i Hrvat Tuđman i Bošnjak Izetbegović", rekao je Tadići dodao kako smatra da se predsjednici svih država nastalih na području bivše Jugoslavije međusobno moraju ispričati te da to nije samo zadaća Srba.

Na pitanje da li su Miloševićevi nasljednici učinili premalo da se Srbija suoči s krivnjom za rat, on je odgovorio da je pitanje ratnih zločina i osvete vječito balkansko pitanja. "Mog su djeda ubili ustaše samo zato jer je bio Srbin", izjavio je Tadić. Dodao je da mnogim Srbima nije jasno zbog čega se Ustaše zbog zločina koje su počinili, nije kažnjavalo nakon Drugog svjetskog rata.

Tadić je u zaštitu uzeo i premijera Vojislava Koštunicu tvrdeći da je ovaj učinio sve kako bi se uhitili ratni zločinci. Srpske vlasti su provjerile sve adrese na kojima se po navodima Haškog tribunala trebao nalaziti Ratko Mladić. "Da sam ja na Mladićevu mjestu, skrivao bih se u Hrvatskoj", izjavio je Tadić, izrazivši sumnju da se Mladić nalazi u Srbiji.

Novi srpski predsjednik je na kraju razgovora izjavio da bilo kakvi pregovori o neovisnosti Kosova ne dolaze u obzir te je Albancima s Kosova poručio da prestanu postavljati ultimatume.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙