FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO: NIZOZEMSKA U POLUFIANLU (ŠIRA VERZIJA)

FARO, 26. lipnja (Hina) - Nogometaši Nizozemske izborili su plasman upolufinale EURA u Portugalu nakon što su boljim izvođenjemjedanaesteraca svladali Švedsku sa 5-4 na stadionu Algavre u Faru.Nakon 120 minuta igre bilo je 0-0.
FARO, 26. lipnja (Hina) - Nogometaši Nizozemske izborili su plasman u polufinale EURA u Portugalu nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali Švedsku sa 5-4 na stadionu Algavre u Faru. Nakon 120 minuta igre bilo je 0-0.

Pred 27.762 gledatelja sudio je Michel iz Slovačke.

Nizozemska će u polufinalu igrati protiv Portugala 29. lipnja u Lisabonu na stadionu Jose Alvalade.

ŠVEDSKA: Isaksson - Ostlund, Mellberg, Jakobsson, Nilsson - Jonson (od 65. Wilhelmsson), Linderoth, Svensson (od 81. Kallstrom), Ljungberg - Ibrahimović, Larsson

NIZOZEMSKA: Van der Sar - Reiziger, Stam, de Boer (od 36. Bouma), Van Bronckhorst - Cocu - Seedorf, Davids (od 61. Heitinga) - Van der Meyde (od 87. Makaay), Van Nistelrooij, Robben

JEDANAESTERCI: 1-0 Kallstrom, 1-1 Van Nistelrooij, 2-1 Larsson, 2-2 Heitinga, Ibrahimović - preko gola, 2-3 Reiziger, 3-3 Ljungberg, Cocu - vratnica, 4-3 Wilhelmsson, 4-4 Makaay, Mellberg - Van der Sar brani, 4-5 Robben.

Iako u punih 120 minuta nije bilo pogodaka, gledatelji u Faru su mogli vidjeti odličnu utakmicu s obiljem prilika za pogodak. Inicijativu su većim dijelom dvoboja imali Nizozemci, a poglavito se to primjetilo u prvih 30 minuta kada je Šveđane u nekoliko navrata spašavao vratar Isaksson. U završnici prvoga dijela Šveđani su uspostavili ravnotežu i počeli i oni prijetiti Van der Saru.

Pod velikim pritiskom bila je švedska obrana i u prvih 15 minuta drugoga poluvremena, ali najbolji strijelac EURA Ruud van Nistelrooij u 62. minuti nije iskoristio sjajnu priliku. Odlično je prihvatio loptu u kaznenom prostoru Šveđana, no njegov prvi pokušaj obranio je Isaksson, lopta se odbila u Van Nistelrooija no od njega je prošla samo nekoliko centimetara od lijeve vratnice.

Uslijedio je period bolje igre Švedske, ali pokušaji Svenssona i Kallstroma završavali su ili u naručju Van der Sara ili pored vratiju. Posljednjih par minuta drugoga poluvremena proteklo je u znaku Nizozemaca, ali Isaksson se istaknuo s nekoliko odličnih obrana.

Produžetak je započeo velikom pogreškom Isakssona kojemu je ispala lopta nakon udarca Robbena, ali na njegovu sreću lopta je umjesto u mreži završila u vratnici.

Posljednjih 15 minuta opasno je živjela Nizozemska, Šveđani su dva puta pogodili vratnicu i uistinu ih je samo nesreća odvojila od polufinala. Henrik Larsson se u 112. minuti odlično okrenuo u kaznenom prostoru, ali je njegov udarac završio u prečki. Samo četiri minute kasnije Ibrahimović je odlično ostavio loptu na udarac Ljungbergu, ali njegov pokušaj s vrha kaznenog prostora pogodio je vratnicu.

Prilikom izvođenja 11-eraca prvo je Ibrahimović poslao loptu preko gola, kapetan Nizozemske Cocu mu je uzvratio pogodivši vratnicu, da bi na kraju tragičar bio kapetan Švedske Olof Mellberg kojemu je Van der Sar obranio udarac s bijele točke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙