FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO: NJEMAČKA PROTIV NIZOZEMSKE SA SAMO JEDNIM NAPADAČEM

PORTO, 14. lipnja (Hina/Reuters) - Stadion Dragao u Portu u utorak ćebiti prizorište novoga poglavlja jednoga od najvećih nogometnihsuparništava, u dvoboju 1. kola skupine D (20.45 sati) na teren ćeistrčati reprezentacije Njemačke i Nizozemske.
PORTO, 14. lipnja (Hina/Reuters) - Stadion Dragao u Portu u utorak će biti prizorište novoga poglavlja jednoga od najvećih nogometnih suparništava, u dvoboju 1. kola skupine D (20.45 sati) na teren će istrčati reprezentacije Njemačke i Nizozemske.

Bit će to 36. međusobni dvoboj ovih reprezentacija, a sedmi na velikim natjecanjima. Njemačka je ostvarila 13 pobjeda, 12 dvoboja okončano je neodlučeno, a u 10 navrata bolji su bili Nizozemci. Kada je o velikim natjecanjima riječ, Njemačka je slavila tri puta (najpoznatija je 2-1 pobjeda u finalu svjetskog prvenstva 1974. godine), jedna je utakmica završila neodlučeno, a dva puta bolji su bili Nizozemci.

Posljednji put ove dvije reprezentacije sastale su se 20. studenoga 2002. godine u Gelsenkirchenu u prijateljskoj utakmici koja je završila 3-1 pobjedom Nizozemske. I na velikim natjecanjima posljednji dvoboj, onaj u skupini na EURU 1992. u Švedskoj završio je pobjedom Nizozemaca 3-1.

Obje reprezentacije u svojim su posljednjim nastupima pred dolazak u Portugal izgubile na domaćem terenu i to od momčadi koje se nisu kvalificirale za EURO, Njemačka 0-2 od Mađarske, a Nizozemska 0-1 od Irske.

"Istina je da u posljednje vrijeme ne pružamo dobre igre, ali smo spremni za EURO. Teško će nas bilo tko pobijediti, pa tako i Nizozemska", izjavio je njemački izbornik Rudi Voeller koji će najvjerojatnije utakmicu započeti sa samo jednim napadačem, Kevinom Kuranyijem.

Za razliku od Voellera, nizozemski izbornik Dick Advocaat planira započeti s ofenzivnijom formacijom, ali u vrhu napada bi također trebao igrati samo jedan igrač - Ruud van Nistelrooij.

"Njemačka je velika nogometna nacija koja se uvijek želi predstaviti kao autsajder, ali neće nas zavarati", kazao je Advocaat.

Dok su svi njemački igrači zdravi i spremni za igru, za Nizozemsku je upitan nastup veznjaka Clarencea Seedorfa koji se oporavlja od ozljede mišića. Ukoliko ne bude spreman, u prvoj postavi zamijenit će ga 19-godišnji Wesley Sneijder.

VJEROJATNI SASTAVI:

NJEMAČKA (4-5-1): 1-Oliver Kahn; 3-Arne Friedrich, 4-Christian Woerns, 5-Jens Nowotny, 21-Philipp Lahm; 19-Bernd Schneider, 6-Frank Baumann, 8-Dietmar Hamann, 13-Michael Ballack, 22-Torsten Frings; 10-Kevin Kuranyi.

NIZOZEMSKA (4-3-3): 1-Edwin van der Sar; 2-Michael Reiziger, 4-Wilfred Bouma, 3-Jaap Stam, 5-Giovanni van Bronckhorst; 8-Edgar Davids, 6-Philip Cocu, 14-Wesley Sneijder; 7-Andy Van der Meyde; 11-Rafael van der Vaart, 10-Ruud van Nistelrooij.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙