FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUTRA SVEČANO OTVARANJE MOSTA PREKO UNE, MINISTRI PROMETA RH I BIH O POBOLJŠANJU SURADNJE

ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Ministri prometa i veza RepublikeHrvatske i Bosne i Hercegovine u utorak će u općini Kozarska Dubica(BiH) sa suradnicima razgovarati o poboljšanju suradnje u izgradnjicestovne infrastrukture te nazočiti svečanom puštanju u promet mostapreko rijeke Une.
ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Ministri prometa i veza Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u utorak će u općini Kozarska Dubica (BiH) sa suradnicima razgovarati o poboljšanju suradnje u izgradnji cestovne infrastrukture te nazočiti svečanom puštanju u promet mosta preko rijeke Une.

Kako je priopćeno, u izaslanstvu Republike Hrvatske koje vodi ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, na ovom bilateralnom susretu sudjelovat će: Dražen Breglec, državni tajnik za promet, Mario Crnjak, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta, dr. Darko Mlinarić, savjetnik u upravi za cestovni promet i Ivan Starčević, opunomoćeni ministar u Veleposlanstvu Republike Hrvatske. Izaslanstvo BiH predvodit će ministar komunikacija i transporta Branko Dokić.

Na sastanku će biti razmijenjene informacije o aktivnostima na cestovnom koridoru V c te imenovani članovi radne skupine za određivanje južne spojne točke na Koridoru V c i skupine za usuglašavanje trasa Jadransko-jonske autoceste na dijelu kroz BiH. Također će biti razmotrene aktivnosti oko rješavanja pitanja na obilaznici Metkovići i Kostajnica, kao i dogovor o definiranju aktivnosti na oživljavanju Unske pruge.

Na ovom je bilateralnom susretu predviđeno potpisivanje Memoranduma o suglasnosti za usklađenje koncepcije trase brze ceste Tuzla-Orašje-Županja-Vinkovci.

Na svečanosti puštanja u promet mosta preko rijeke Une i obilježavanja početka radova na mostu preko rijeke Save govorit će ministar Dokić, Dražen Breglec, državni tajnik za promet u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka i Michael B. Humphreys, veleposlanik Europske komisije u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙