FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA: CIJENE BENZINA NIŽE PROSJEČNO 1 POSTO, DIZELI BEZ PROMJENE

ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatska naftna kompanija INAizvijestila je danas da će maloprodajne cijene motornih benzina odsutra biti niže za prosječno 1 posto, dok se cijene dizelskih gorivaneće mijenjati.
ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatska naftna kompanija INA izvijestila je danas da će maloprodajne cijene motornih benzina od sutra biti niže za prosječno 1 posto, dok se cijene dizelskih goriva neće mijenjati.

Tako će se od sutra do 12. srpnja na Ininim benzinskim postajama motorni benzin Super 98 prodavati po cijeni od 7,56 kuna, što je 0,9 posto manje od sadašnjih 7,63 kune.

Za jedna posto pak smanjuju se cijene svih ostalih vrsta motornih benzina, bezolovnog Supera 95 na 6,96 kuna (do sada 7,03 kune), bezolovnog Eurosupera 95 na 7,03 kune (do sada 7,10 kuna), te bezolovnog Eurosupera 98 na 7,18 kuna (do sada 7,25 kuna).

Nakon rasta cijena naftnih derivata, posebice u travnju i svibnju, što je dovelo do porasta cijena motornih benzina od početka godine do sredine svibnja za ukupno 14,1 posto, a dizelskih goriva 10,5 posto, cijene motornih benzina INA je od početka lipnja smanjivala tri puta. Tako su motorni benzini početkom lipnja pojeftinili za prosječnih 2,2 posto, a sredinom lipnja za 0,8 posto.

Cijene pak dizelskih goriva nisu se mijenjale od svibnja, a i ovaj tjedna ostaju nepromijenjene - Eurodizela 5,86 kuna, dizela 5,78 kuna, plavog eurodizela 3,10 kunu, a lož ulja ekstra lakog 3,18 kuna po litri.

INA cijene naftnih derivata može korigirati početkom svakog tjedna, sukladno Pravilniku o utvrđivanju cijena naftnih derivata, a formula ovisi o kretanju cijena na mediteranskom tržištu i tečaju dolara prema kuni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙