FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PETAK 25. LIPNJA

ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 25. lipnja.
ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 25. lipnja.

CLEVELAND - Svjetski summit hrvatskih poslovnih čelnika na kojem će biti osnovana "Grupa 100" najuspješnijih hrvatskih poslovnih ljudi iz cijeloga svijeta zainteresiranih za ulaganja u Hrvatsku i poslovanje s tvrtkama u Hrvatskoj. Očekuje se dolazak hrvatskog ministra gospodarstva Branka Vukelića, predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića i predstavnika Ministarstva vanjskih poslova.

Predstavnici hrvatske Vlade na kongresu će predstaviti specijalizirani katalog ulaganja u hrvatske tvrtke, kao i ciljeve i smjernice gospodarske politike, dok će na radionicama Kongresa biti riječi o konkretnim ulaganjima poduzetnika dijaspore u hrvatsko gospodarstvo.

SJEDINJENE DRŽAVE - Očekuje se početak distribucije filma Michaela Moorea Fahrenheit 9/11 u američkim kinima. Film je dobitnik Zlatne palme na prošlom festivalu u Cannesu.

Film kritizira ponašanje američkoga predsjednika Georgea Busha uoči terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. te progovara o Bushevim vezama s utjecajnim obiteljima u Saudijskoj Arabiji.

BEOGRAD - U Srbiji u 00.00 sati počinje dvodnevna predizborna šutnja pred predsjedničke izbore u nedjelju.

DUBLIN - Američki predsjednik George Bush navečer stiže u Dromoland na zapadu Irske gdje će u subotu sudjelovati na summitu EU-SAD. Na sastanku na vrhu ugostit će ih irski premijer Bertie Ahern, a sudjelovat će i predsjednik Europske komisije Romano Prodi. Uoči dolaska američkoga predsjednika u Irskoj vladaju izuzetno stroge sigurnosne mjere.

DEN HAAG - Na Međunarodnom sudu u Haagu pred predsjednikom Suda Shia Jiuyonga sastat će se predstavnici Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore i odrediti datum rasprave u vezi s tužbom BiH protiv SCG zbog agresije i genocida. BiH je tužbu podigao proti tadašnje Savezne Republike Jugoslavije 1993. godine.

- Predviđen je prvi izlazak američko-ruske posade s Međunarodne svemirske postaje. U šestosatnu svemirsku šetnju uputit će se Amerikanac Edward Fincke i Rus Genadij Padalka.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Sanja Biluš

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Duška Gerić Koren

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙