FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački obrtnici na Hunjki proslavili svoj dan

ZAGREB, 4. srpnja 2004. (Hina) - Udruženje obrtnika grada Zagrebadanas je tradicionalno, 39. put na Hunjki, na Sljemenu, proslavilo Danobrtnika.
ZAGREB, 4. srpnja 2004. (Hina) - Udruženje obrtnika grada Zagreba danas je tradicionalno, 39. put na Hunjki, na Sljemenu, proslavilo Dan obrtnika.

Proslavi su se pridružili i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, zamjenici zagrebačke gradonačelnice Milan Bandić i Stipe Tojčić te poznate osobe iz političkog, gospodarskog i javnog života Hrvatske.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor istaknula je da su obrtnici temelj oporavaka hrvatskoga gospodarstva te da mogu računati na potporu Vlade.

Predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Ivan Obad rekao je da je ta proslava to važnija jer se ove godine navršava 110 godina organiziranog obrtničkog djelovanja u Zagrebu.

"Prije 110 godina u Obrtnom zboru bilo je 1110 obrtnika, a danas Udruženje obrtnika grada Zagreba ima oko 10.000 obrtnika", rekao je Obad. Dodao je da su zagrebački obrtnici tradicionalno od 1894. na usluzi građanima Zagreba i da aktivno sudjeluju u razvoju i izgradnji grada. "Posebna zadaća nam je stvaranje uvjeta za jačanje obrtništva s ciljem uključivanja u tržište Europske unije", istaknuo je Obad.

Najzaslužnijim obrtnicima uručena su priznanja i zahvalnice.

Uz bogat kulturno-umjetnički program, nadlijetanje motornih zrakoplova i skokove padobranaca, zabava na Sljemenu, kako je najavljeno, nastavit će se do kasno u noć.

Prvi put na Sljemenu zagrebački obrtnici, članovi Sekcije krojača, klobučara, kišobranara, postolara, cvjećara, frizera i kozmetičara organizirali su i modnu reviju "Kreativni nered".

Za sve goste Udruženje obrtnika grada Zagreba tradicionalno je osiguralo porciju graha i tri decilitra piva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙