FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 25. lipnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskojdo 12,30 sati.
ZAGREB, 25. lipnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 12,30 sati.

ZAGREB - U povodu Dana državnosti, 25. lipnja danas su predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i izaslanstva Sabora, ministarstava i Grada Zagreba položili vijence i zapalili svijeće kod središnjeg Križa u Aleji branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoju. U ime Ministarstva obrane vijenac je položio i zapalio svijeću ministar Berislav Rončević, a u ime Ministarstva unutarnjih poslova ministar Marijan Mlinarić. U ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata vijenac je položila i zapalila svijeću potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

ZAGREB - Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je danas na Dan državnosti u crkvi sv. Marka u Zagrebu svečano misno slavlje za domovinu. U propovijedi je pozvao predstavnike vlasti i sve građane da, svjesni svojih vrijednosti, ali i bogatstva zajedništva koje pruža europski okvir, ulože trud da proces približavanja Europskoj uniji bude što odgovorniji, brži i uspješniji. Bozanić je upozorio i na veliki broj nesreća na našim cestama. Broj poginulih je zastrašujući, rekao je, navodeći da je od 1990. do svibnja ove godine na hrvatskim cestama poginulo 11. 434 osobe. Upozorio je da se ta brojka približava broju stradalih u Domovinskom ratu.

ZAGREB - Prijave za upis studenata u prvu godinu studija na visokim učilištima u Hrvatskoj u akademskoj godini 2004./2005. počet će u ponedjeljak, 28. lipnja i trajat će do 5. srpnja. Na najvećem hrvatskom sveučilištu i u kontinuitetu nastave najstarijem - Sveučilištu u Zagrebu, za brucoše je u svim kategorijama studiranja slobodno 13.551 mjesto, među kojima je i 6985 slobodnih mjesta za redovite studente koji će studirati uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te 3953 mjesta za redovite studente koji će sami plaćati studij.

VUKOVAR - Misom, koju je u župnoj ckrvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru predvodio đakovački i srijemski biskup msgr. Marin Srakić, danas je proslavljen blagdan zaštitnika Vukovara sv. Bone mučenika. Ovogodišnja proslava blagdana održava se u okviru obilježavanja 250. obljetnice od dopremanja tijela sv. Bone u Vukovar. Tijelo sveca bilo je izloženo u crkvi sv. Filipa i Jakova od 24. lipnja 1754. sve do napada JNA na Vukovar u jesen 1991. godine. Franjevci su tada tijelo sveca sklonili u kriptu crkve. U vrijeme srpske okupacije grada, nepoznati počinitelji zapalili su tijelo sv. Bone, a sačuvani su ostali tek dijelovi ruke. Te su relikvije tijekom današnjeg misnog slavlja u procesiji unesene u crkvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙