FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTKRIVENA TIJELA ELISABETH BRICHET I JEANNE-MARIE DESRAMAULT

DONCHERY, 3. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Tijela Elisabeth Brichet iJeanne-Marie Desramault, belgijske djevojčice i francuske studentice,žrtava vjerojatnog serijskog ubojice Michela Fournireta, otkrivena suu subotu u dvorcu Sautou, na sjeveroistoku Francuske, objavila sudvojica tužitelja.
DONCHERY, 3. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Tijela Elisabeth Brichet i Jeanne-Marie Desramault, belgijske djevojčice i francuske studentice, žrtava vjerojatnog serijskog ubojice Michela Fournireta, otkrivena su u subotu u dvorcu Sautou, na sjeveroistoku Francuske, objavila su dvojica tužitelja.

Otkrivanje tijela dviju žrtvi na posjedu dvorca Sautou i njihovu prvotnu identifikaciju na licu su mjesta objavili francuski i belgijski tužitelji.

"Pronašli smo drugo tijelo; zaključujemo dakle petnaest godina dugu istragu", kazao je glavni tužitelj iz Reimsa Yves Charpenel, manje od dva sata nakon objave otkrića prvog tijela. Upozorio je da su obitelji obaviještene.

"Jako sam uzbuđen objavom otkrivanja tijela Elisabeth Brichet", belgijske djevojčice za koju je Fourniret priznao da ju je ubio i zakopao u dvorcu 1989. godine, kazao je tužitelj iz Namura Cedric Visart de Bocarme.

Dvojica tužitelja potvrdili su da je prvo tijelo ono Jeanne-Marie Desramault, 22-godišnje francuske studentice. Fourniret je i za nju priznao da ju je ubio 1989. godine te zakopao na posjedu Sautou.

"Posmrtni ostaci bit će otpremljeni u institut za sudsku medicinu kako bi se provela službena identifikacija", kazao je Charpenel. Tužitelj je istaknuo kako su oba tijela pronađena u "glini što dozvoljava da se tijela sačuvaju" a što "će pak omogućiti sigurnu identifikaciju".

Glede tijela Elisabeth Brichet, Visart de Bocarme je rekao da "sve navodi da se radi o njoj". "Elementi vizualne identifikacije savršeno su pozitivni, postoje tragovi tkanine koji omogućuju formalnu identifikaciju", kazao je on.

"Moći će se uzeti uzorci za DNK analizu", dodao je on.

Iskopavanje je počelo u subotu ujutro za što je angažirano 200 žandara, policajaca i istražitelja u prisustvu Fournireta i njegove supruge Monique Olivier, oboje Francuza.

Fourniret (62) je priznao devet ubojstava među kojima ona sedam djevojaka u Francuskoj i Belgiji između 1987. i 2001. godine. Njegova ga supruga optužuje za desetak ubojstava ukupno.

Istražitelji su uznemireni činjenicom da je dio ubojstava vjerojatno zastario. U Francuskoj ubojstvo zastarjeva nakon 10 godina, a u Belgiji nakon 15, ako istraga ne urodi novim spoznajama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙