FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSTAR: SUTRA NASTAVAK SUĐENJA BOŠNJACIMA

MOSTAR, 27. lipnja 2004. (Hina) - U Županijskom sudu u Mostaru uponedjeljak će se nastaviti suđenje sedmorici konjičkih bošnjakaoptuženih za ratne zločine počinjene nad Srbima u Konjicu u proljeće1992. godine.
MOSTAR, 27. lipnja 2004. (Hina) - U Županijskom sudu u Mostaru u ponedjeljak će se nastaviti suđenje sedmorici konjičkih bošnjaka optuženih za ratne zločine počinjene nad Srbima u Konjicu u proljeće 1992. godine.

U dosadašnjim saslušanjima ovog suđenja, koje je počelo sredinom svibnja ove godine, svjedoci optužbe i obrane su u mostarskoj sudnici iznosili proturječne iskaze. Svjedoci optužbe su tvrdili da su optuženici kao pripadnici Armije BiH počinili ubojstvo dvoje konjičkih Srba, a nekoliko je svjedoka optužbe u mostarskoj sudnici javno prepoznalo optuženike, tvrdeći da su baš oni počinitelji ubojstva. Međutim, svjedoci obrane su tvrdili da optuženici nisu počinitelji zločina, te da u proljeće 1992. godine, u vrijeme kada su ubijena dva konjička Srbina, uopće nisu bili pripadnici postrojbi Armije BiH.

Ovo suđenje u Županijskom sudu u Mostaru odobrio je haaški Sud za ratne zločine na području bivše Jugoslavije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙