FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U RUJNU NASTAVAK SUĐENJA ZA STAMBOLIĆEVO UBOJSTVO

BEOGRAD,29. lipnja 2004.(Hina) - Suđenje Miloradu Ulemeku (Lukoviću)Legiji, prvooptuženom za ubojstvo bivšeg predsjednika Srbije IvanaStambolića i pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi, te ostalimoptuženima za ta djela, prekinuto je u utorak pred vijećem Specijalnogsuda za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu, te će bitinastavljeno 20. rujna.
BEOGRAD,29. lipnja 2004.(Hina) - Suđenje Miloradu Ulemeku (Lukoviću) Legiji, prvooptuženom za ubojstvo bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića i pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi, te ostalim optuženima za ta djela, prekinuto je u utorak pred vijećem Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu, te će biti nastavljeno 20. rujna.

Takvu je odluku vijeće Specijalnog suda donijelo na zahtjev branitelja jednog od optuženih, bivšeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) MUP-a Srbije Leonida Milivojevića da, nakon što su sudski vještaci ustanovili da je sposoban sudjelovati u postupku, dobije mjesec dana za pripremu svoje obrane.

Prethodno je optuženi Ulemek (Luković), inače i prvooptuženi u postupku za ubojstvo premijera Srbije Zorana Đinđića, u svojoj obrani izjavio da niti on niti drugi pripadnici JSO-a, čiji je bio zapovjednik, nisu krivi za optužbe o ubojstvu Ivana Stambolića i pokušaju atentata na Vuka Draškovića 2000. godine.

Ivan Stambolić otet je u kolovozu 2000. godine, a njegovo je tijelo nađeno 2003. godine, u vrijeme izvanrednog stanja nakon ubojstva premijera Srbije Zorana Đinđića. Na Vuka Draškovića, sada ministar vanjskih poslova a ranije vodeći oporbeni čelnik u Srbiji, pokušaj atentata bio je izveden u lipnju 2000. godine u njegovoj vikendici u Budvi. Taj pokušaj atentata dogodio se nekoliko mjeseci nakon prvog pokušaja atentata na Draškovića na Ibarskoj magistrali, u listopadu 1999. godine, kad su poginula četvorica visokih dužnosnika Draškovićeva Srpskog pokreta obnove, među njima i brat Draškovićeve supruge Danice. I u tom slučaju, protiv prvooptuženog Ulemeka, vođena je istraga, pa se po neslužbenim najavama očekuje da će biti optužen i za taj zločin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙