FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSTAR: BIVŠI PRIPADNIK HVO-A OSUĐEN NA GODINU I ŠEST MJESECI

MOSTAR, 29. lipnja 2004. (Hina) - Sudsko vijeće Županijskog suda uMostaru u utorak je na godinu i šest mjeseci zatvora osudilo bivšegapripadnika HVO-a Zvonka Trlina zbog počinjenog ratnog zločina, odnosnofizičkog zlostavljanja bošnjačkog zarobljenika u logoru Gabeli kodČapljine u jesen 1993. godine.
MOSTAR, 29. lipnja 2004. (Hina) - Sudsko vijeće Županijskog suda u Mostaru u utorak je na godinu i šest mjeseci zatvora osudilo bivšega pripadnika HVO-a Zvonka Trlina zbog počinjenog ratnog zločina, odnosno fizičkog zlostavljanja bošnjačkog zarobljenika u logoru Gabeli kod Čapljine u jesen 1993. godine.

Predsjednik Sudskog vijeća Zoran Krtalić je obrazlažući kaznu rekao da je optuženi Trlin priznao da je premlatio zarobljenika Ševala Isakovića nanijevši mu tjelesne ozljede, te da mu je nožem pokušao odsjeći jedno uho. Krtalić je dodao da je za izricanje kazne olakotna okolnost bila što se u međuvremenu oženio, dobio dvije djece, a redovito se odazivao i na sudske pozive na saslušanja.

Sudsko vijeće je Trlinu izreklo oslobađajuću presudu u dijelu optužnice koji ga je teretio za ratni zločin ubojstva zarobljenog Bošnjaka Mustafe Bešo. "Sud nije imao nikakvih dokaza da je Trlin počinio to ubojstvo", objasnio je predsjednik Sudskog vijeća Zoran Krtalić.

Ta suđenja Županijskom sudu u Mostaru odobrio je Haški sud za ratne zločine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙