FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izborna skupština primorsko-goranske županijske organizacije HSLS-a

RIJEKA,3. srpnja(Hina) - Primorsko-goranska Županijska organizacijaHrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) održala je danas u RijeciIzbornu skupštinu, a nazočna je bila i potpredsjednica stranke ĐurđaAdlešić.
RIJEKA,3. srpnja(Hina) - Primorsko-goranska Županijska organizacija Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) održala je danas u Rijeci Izbornu skupštinu, a nazočna je bila i potpredsjednica stranke Đurđa Adlešić.

Za predsjednika Županijskog vijeća HSLS-a ponovno je izabran Zvonimir Vrebac.

Obraćajući se skupu, Adlešić je rekla da je podijeljenost hrvatske političke scene na lijeve i desne ostavila mali prostor za centar. HSLS-u je trebalo vremena za oporavak od loših rezultata na parlamentarnim izborima, ali stranka mora prepoznati koliko je potrebna Hrvatskoj i kvalitetno se pripremiti za lokalne izbore, rekla je, ističući da će o izbornim rezultatima HSLS-a ovisiti i domaća politička scena.

Izrazila je nadu da će izbori biti personalizirani.

"Građani neće dugo biti zadovoljni samo činjenicom o kandidaturi za članstvo u Europskoj uniji", kazala je Adlešić te dodala da je sada potrebno rješavati gospodarske probleme.

Rekla je da se politička scena u zemlji ogleda i u Saboru kome, po njenom mišljenju, treba vratiti dignitet. U Saboru ponekad dominira govor mržnje, kazala je i istaknula kako se "o nekim temama kao što su alimentacijski fond ili pomorsko dobro ne može se govoriti iz položaja lijevih ili desnih stranaka."

Govoreći o unutarstranačkim izborima u HSLS-u i predstojećim lokalnim izborima, Adlešić je rekla da se nada da će i nakon izbora Rijeka ostati urbano i civilizirano središte te da neće biti obojena jednom političkom bojom. Dodala je da oni koji žele znatnu nadmoć jedne političke opcije, ne žele dobro, te da se iz pozdravnih govora predstavnika drugih stranaka na današnjoj skupštini raspoznaje želja da HSLS, kao pouzdan partner, ojača.

U raspravi o aktualnim temama, primjedbu na "šutnju HSLS-a" iznio je Berislav Pucl. Kazao je da je Rijeka grad s najviše afera, posebice gospodarstvenih, da su ceste u Županiji raskopane tijekom turističke sezone, te da se šuti o tome da gradske uprave Krka i Rijeke "kroz ceste pokrivaju neke kriminalne radnje."

Po njemu je HSLS, zbog desetogodišnje šutnje u Rijeci u kojoj sudjeluje u vlasti, od moćne stranke pao na samo nekoliko postotaka glasova na prošlim parlamentarnim izborima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙