FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PULA: Odbor za referendum registriran u istoimenu udrugu

PULA, , 27. lipnja 2004. (Hina) - Odbor za referendum protivrasprodaje istarskoga zemljišta danas se na turističkom brodu uz molBarbarige obilježili registraciju u istoimenu udrugu za čijeg jepredsjednika izabran neovisni vijećnik u rovinjskome Gradskom vijećuBruno Poropat.
PULA, , 27. lipnja 2004. (Hina) - Odbor za referendum protiv rasprodaje istarskoga zemljišta danas se na turističkom brodu uz mol Barbarige obilježili registraciju u istoimenu udrugu za čijeg je predsjednika izabran neovisni vijećnik u rovinjskome Gradskom vijeću Bruno Poropat.

Nakon izbora Bruno Poropat izjavio je novinarima da ta udruga mora nadzirati daljnju rasprodaju istarskog zemljišta u bescjenje, za što su, kako je rekao, "nažalost, zaslužni istarski župan Ivan Jakovčić, te županijska vlast". Pritom je napomenuo kako ne bi trebalo biti ni Odbora ni Udruge da je netko, aludirajući na IDS, poštivao mandat utemeljen na 73-postotnom povjerenju građana Istre na izborima 1992. zahvaljujući tadašnjoj Deklaraciji te stranke po kojoj će "Istrani biti svoji na svome".

O uspješnosti rada Odbora za referendum Bruno Poropat je spomenuo prikupljanje više od 12.000 potpisa građana Istre, koji su se suprotstavili lošem gospodarenju tom županijom upravo zahvaljujući politici stranke na vlasti.

Dopredsjednik Udruge Damir Radnić istaknuo je kako današnjim osnutkom te udruge, kojom se ujedno obilježava godišnjica Odbora, žele upozoriti javnost da će građani Istre, ako se nastavi rasprodaja istarskog zemljišta, svoju obalu i zemljište moći gledati jedino s mora.

"Ovim činom želimo upozoriti da ćemo, ako se kao odgovorni građani ne udružimo i poništimo štetne odluke županijskih vlasti i istarskog župana, našu obalu vrlo brzo gledati samo s broda, i preko žice", rekao je Radnić. Kako se upravo to ne bi dogodilo, upozorio je, osnovana je Udruga koja će se boriti protiv rasprodaje zemljišta, a za prava i intrerese građana. Istaknuo je također da "čudni tijekovi novca" u koje se u Istri, po njegovoj ocjeni, uključio i sam župan "rezultiraju rasprodajom najvrjednijih lokacija, za bagatelnu cijenu, nakon čega slijedi izgradnja vila i apartmana za domaće i strano tržište, te zatvaranje pristupa obali".

Potpredsjednik Udruge Damir Radnić izvijestio je danas novinare da su o radu Odbora za referendum dosad obaviještene gotovo sve međunarodne organizacije, zaklade i institucije u Bruxellesu, Berlinu, Beču, Strasbourgu i u Washingtonu.

Udruga "Odbor za referendum" okupila je 22 osnivača iz osam istarskih gradova i općina, te deset udruga i političkih stranaka koje djeluju u Istri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙