FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 26. lipnja 2004.(Hina) -
ZAGREB, 26. lipnja 2004.(Hina) -

GORNJA PLOČA/ZAGREB - U izravnom sudaru škode fabije zagrebačkih registracijskih oznaka i terenca češke registracije, koja se dogodila na brzoj cesti Udbina - Gornja Ploča, poginuli su supružnici Ivica i Ivana Mandić te njihov sin Luka iz Zagreba, a teško je ozlijeđena kćerka Klara. Djevojčica je prvo prevezena u bolnicu u Gospić odakle je helikopterom prebačena u Zagreb. Njezino je stanje zasad stabilno i ozljede trenutno nisu vitalno ugrožavajuće, izvijestili su u zagrebačkoj Dječjoj bolnici u Klaićevoj. Vozač i troje putnika u terencu, koji su češki državljani, lakše su ozlijeđeni.

ĐAKOVO - Policijska postaja u Đakovu primila je danas u 16,45 sati od Operativnog dežurstva osječko-baranjske Policijske uprave dojavu o eksplozivnoj napravi postavljenoj u "Čazminu" autobusu koji je na đakovački autobusni kolodvor iz Osijeka stigao u 16,40 sati. No, policijskim očevidom utvrđeno je da je dojava lažna. Anonimnu telefonsku dojavu primio je blagajnik na šalteru đakovačkog autobusnog kolodvora, a rečeno mu je da je u "Čazminu" autobusu, koji prometuje između Osijeka i Zagreba, postavljena eksplozivna naprava. Nakon što je utvrđeno da je riječ o lažnoj dojavi, putnici su vraćeni u autobus koji je nastavio put.

SLAVONSKI BROD - Predsjednik HSP-a Anto Đapić izjavio je danas u Slavonskome Brodu da ta stranka na sljedećim lokalnim izborima očekuje odlične rezultate u cijeloj Slavoniji, a u Brodsko-posavskoj županiji i Slavonskome Brodu, kako predviđa, bit će stožer za sastav nove vlasti. Na lokalnim razinama moguća je i koalicija s HSS-om u sredinama gdje naša čelništva procijene da je to programski ili politički opravdano, rekao je Anto Đapić, koji je sudjelovao na stranačkom izbornom skupu. Kako je izjavio, Vlada svojom parlamentarnom većinom u Saboru onemogućava raspravu o suradnji Hrvatske s Haagom. HSP očekuje da će se u nastavku saborske sjednice, prije ljetne stanke, omogućiti rasprava o haaškim optužnicama, a ako se to ne dogodi, ta će stranka, rekao je, pojačati izvanparlamentarne aktivnosti.

ZAGREB - Hrvatska kršćanska demokratska unija (HKDU) danas je izabrala novog predsjednika - Petra Ćurlina, koji će u sljedećem razdoblju, kako je rekao, raditi na stvaranju prepoznatljivosti HKDU-a i ujedinjenju sa srodnim strankama. "Najprije ću srediti administrativno stanje u stranci i utvrditi jasnu politiku" za koju se svi članovi trebaju zauzimati, rekao je Ćurlin. Istaknuo je da će se zauzimati za ujedinjenje srodnih stranka, posebice demokršćanske orijentacije. Dosadašnji čelnik stranke Anto Kovačević odlučio je da se zbog loših izbornih rezultata više neće kandidirati za predsjednika stranke.

SPLIT- U hvarsku je Gradsku luku danas uplovio katamaran "La Riviera", kojim je prvi put izravno iz Italije, točnije iz Pescare, stiglo 600 putnika i 150 automobila. Katamaranska veza Pescara - Hvar - Pescara održavat će cijelo ljeto svake subote, a bude li potrebno, uvest će se i dodatni polasci, doznaje se u hvarskom Turističkom uredu. Talijanski su turisti najbrojniji na Hvaru, a zahvaljujući tom katamaranu njihovo najomiljenije ljetovalište na hrvatskoj strani Jadrana postalo im je još bližim i privlačnijim, ističu u Turističkom uredu.

VINKOVCI - U Vinkovcima je izgrađena prva stambena zgrada iz sustava poticane stanogradnje (POS), a na današnjoj prigodnoj svečanosti vlasnicima 51 stana u Ohridskoj ulici uručeni su ključevi. Procjenjuje se da je vrijednost te stambene zgrade 16,5 milijuna kuna. Prosječna cijena četvornog metra stana je 742 eura. Po riječima direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Davora Rajčića, dosad je u Hrvatskoj izgrađeno nešto manje od 1100 stanova iz sustava POS-a, a prodano ih je 98 posto. Do kraja srpnja bit će useljeno još oko 400 stanova, najavio je Rajčić.

ČAKOVEC - Drugi put u tjedan dana - čakovečki Županijski centar za obavješćivanje proglasio je danas izvanredne mjere obrane od poplava na Muri u Međimurskoj županiji. Mjere su danas uvedene jer je vodostaj Mure kod Murskog Središća, najsjevernijega hrvatskog grada, bio veći od 360 centimetara s tendencijom daljnjeg rasta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙