FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠEKS PREDSJEDNICIMA AMERIČKOG KONGRESA I SENATA ČESTITAO DAN NEOVISNOSTI

ZAGREB, 3. srpnja 2004. (Hina) - Povodom nacionalnog blagdanaSjedinjenih Država Dana neovisnosti, koji se obilježava 4. srpnja,predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je u ime svihzastupnika i svoje osobno srdačne čestitke predsjedniku Zastupničkogdoma Kongresa Dennisu Hastertu i predsjedniku Senata Tedu Stevensu,priopćeno je iz Sabora.
ZAGREB, 3. srpnja 2004. (Hina) - Povodom nacionalnog blagdana Sjedinjenih Država Dana neovisnosti, koji se obilježava 4. srpnja, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je u ime svih zastupnika i svoje osobno srdačne čestitke predsjedniku Zastupničkog doma Kongresa Dennisu Hastertu i predsjedniku Senata Tedu Stevensu, priopćeno je iz Sabora.

Šeks u čestitki ističe kako načela Deklaracije neovisnosti danas nisu samo važan i neizostavan dio nacionalnog ustavnog poretka SAD-a, nego su u najširem smislu dio zajedničke baštine cijelog čovječanstva, aktualna i u sadašnjosti, priopćeno je.

U čestitki se isto tako naglašava kako su pravo na život, slobodu i potragu za srećom bili dio i hrvatskog nadahnuća u borbi za vlastitu slobodu i neovisnost.

Na kraju, Šeks navodi da su prirodna i neotuđiva ljudska prava u samom središtu demokratskog poretka, te je stoga zaštita tog poretka od suvremenih prijetnji danas, više nego ikada, zajednička obveza svih demokratskih zemalja svijeta, priopćio je Sabor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙