FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: POTRAGA ZA TOMOM RAZMILOVIĆEM

ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Kako američke pravosudne vlasti sveviše šire mrežu u potrazi za bivšim izvršnim direktorom američkekompanije Symbol Technologies Inc. Tomom Razmilovićem, preispituju sepojedinosti njegova života koje bi mogle ukazati na to što radi i gdjese zapravo nalazi te se tako potraga proširila i na Hrvatsku, pišenewyorški dnevnik Newsday.
ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Kako američke pravosudne vlasti sve više šire mrežu u potrazi za bivšim izvršnim direktorom američke kompanije Symbol Technologies Inc. Tomom Razmilovićem, preispituju se pojedinosti njegova života koje bi mogle ukazati na to što radi i gdje se zapravo nalazi te se tako potraga proširila i na Hrvatsku, piše newyorški dnevnik Newsday.

List piše da su nalozi za uhićenje Razmilovića osumnjičenog zbog financijskih malverzacija izdani u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji, a američke su vlasti objavile da mu se i Interpol nalazi na tragu.

Razmilović je posljednji put viđen u Hrvatskoj a pravobranitelj za pitanja izručenja Douglas McNabba iz Houstona ukazuje da Sjedinjene Države nemaju sporazum o izručenju s Hrvatskom, gdje je švedski državljanin Razmilović rođen i gdje živi njegova majka, dok švedski ugovori sa SAD-om o izručenju ne ovlašćuju švedske vlasti da ga kao svog državljana izruče, piše list.

Splitska policija pratila je moguće tragove koji bi mogli pomoći da se otkrije gdje se nalazi osumnjičeni nakon što je prošlog vikenda vratio svoju jahtu Duh Splita V. na vez u taj grad i od kada se Razmiloviću gubi svaki trag, piše newyorški Newsday. Jedan dužnosnik splitske policijske postaje potvrdio je telefonom da agencija traži Razmilovića, ali je za daljnje informacije uputio na nadležno ministarstvo, stoji u članku. Prošle su noći američke vlasti razmatrale jedno izvješće da je primijećen u Njemačkoj, no glasnogovornik državnog tužitelja iz Brooklyna izjavio je da to nije službeno potvrđeno, prenosi list.

U prošlotjednom interviewu koji je Razmilović dao za hrvatski tisak dao je naslutiti da se na američkom sudu prošlog tjedna nije pojavio zbog nesporazuma nastalog s njegovim odvjetnikom, podsjeća newyorški dnevnik. "Ne znam što je moj odvjetnik rekao u Sjedinjenim Državama, no nije istina da bih izbjegavao sud ako bi me oni trebali saslušati. Vjerojatno je došlo do pogreške i bio sam iznenađen izjavama svog odvjetnika u medijima", prenosi list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙