FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Prijevoznici iz Italije upoznati s prednostima nove RO-RO linije

RIJEKA,22. lipnja 2004.(Hina) - Predstavnici udruge kamionskihprijevoznika iz talijanske pokrajine Emilia Romagna i tamošnjegospodarske komore boravili su danas u posjeti Lučkoj upravi Rijekagdje su upoznati s prednostima novouvedene RO-RO brodske linije izmeđuRijeke i Ravenne.
RIJEKA,22. lipnja 2004.(Hina) - Predstavnici udruge kamionskih prijevoznika iz talijanske pokrajine Emilia Romagna i tamošnje gospodarske komore boravili su danas u posjeti Lučkoj upravi Rijeka gdje su upoznati s prednostima novouvedene RO-RO brodske linije između Rijeke i Ravenne.

Pomoćnik ravnatelja Lučke uprave Rijeka Željko Glavan naglasio je da se tom izravnom linijom između Italije i Rijeke izbjegava prolazak preko višestrukih graničnih prijelaza.

RO-RO brodom "Tonia V" grčkog brodovlasnika koji prometuje na ovoj liniji moguće je prevoziti sve tipove vozila, a naročito je prikladan za kamionske prijevoznike. Prednost je što brod polazi iz Rijeke i Ravenne u večernjim satima a preko Jadrana plovi osam sati koje vozači kamiona mogu iskoristiti za odmor.

Već ove sezone, po očekivanjima riječke Lučke uprave, linijom se mogu koristiti i putnici turisti iz Italije.

Ta linija, rečeno je, mogla bi biti interesantna kamionskim prijevoznicima iz jugoistočne Europe koji po procjenama, godišnje prevoze u pravcu pokrajine Emilia Romagna ili iz nje oko dva milijuna tona robe.

Za sada brod "Tonia V" pristaje u luci u Rijeci, u blizini Putničke obale, što je privremeno rješenje dok se ne uredi terminal u Bakru.

Brod iz Rijeke polazi svaki drugi dan u 22 sata, a iz Ravenne kreće sljedeći dan u 19 sati. Cijena karte za jednu osobu je 36 eura, za osobno vozilo 49 eura a za kamion do 10 metara duljine 106 eura u jednom smjeru.

Brod "Tonia V" ima kapacitet za 210 osoba i 809 dužnih metara palube za prijevoz vozila, što je prostor za oko 45 tegljača.

Linija je uvedena zajedničkom inicijativom lučkih uprava Rijeke i Ravenne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙