FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježen Dan Županijskog suda u Vukovaru

VUKOVAR, 2. srpnja 2004. (Hina) - Dan Županijskog suda u Vukovaruobilježen je danas scvečanošću i promocijom knjige "Osam godinaŽupanijskog suda u Vukovaru", održanima u pastoralnom centru sv.Bono.
VUKOVAR, 2. srpnja 2004. (Hina) - Dan Županijskog suda u Vukovaru obilježen je danas scvečanošću i promocijom knjige "Osam godina Županijskog suda u Vukovaru", održanima u pastoralnom centru sv. Bono.

Na svečanosti, kojoj je bio nazočan i predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Ivica Crnić, o radu Županijskog suda u Vukovaru govorio je njegov predsjednik Suda Ante Zeljko.

Iako je privremeno smješten u neadekvatnom prostoru, Županijski sud u Vukovaru u cijelosti ispunjava zadaću, a kvaliteta rada istovjetna je kao i u ostalim županijskim sudovima u Hrvatskoj koji nisu imali ratnih šteta, rekao je Zeljko.

Predsjednik Vrhovnog suda Ivica Crnić osvrnuo se na problem 3,1 milijun neriješenih predmeta u Hrvatskoj, ustvrdivši da suci ne mogu biti isključivi krivci za to.

"Ogromna većina sudaca pošteno i u okviru zadanih normi obavlja svoj posao", rekao je Crnić, dodajući kako odgovornost zbog velikog broja predmeta kojima su zatrpani hrvatski sudovi snosi i Hrvatski sabor. Usvaja se sve više zakona, a nedovoljno se ulaže u opremanje i ekipiranje sudova, rekao je Crnić.

On je također podsjetio kako se u Hrvatskoj godišnje rješava oko 1,6 milijuna predmeta te pozvao Vladu da na određeno vrijeme uposli mlade ljude kako bi se u naredne tri do pet godina riješili svi zaostali predmeti u hrvatskom sudstvu. Osim toga, smatra da bi sudove trebalo rasteretiti svih za društvo manje važnih sporova.

Iako je bio najavljen i dolazak ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolt, ona nije došla, ispričavši se obvezama u Saboru. Umjesto nje skup je pozdravila njezina pomoćnica Marica Novosel. Rekla je, među ostalim, da je u ovoj godini za obnovu u Domovinskom ratu uništene zgrade Županijskog suda u Vukovaru osigurano više od 20 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙