FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar - središnja proslava Dana državnosti

VUKOVAR, 25. lipnja 2004. (Hina) - Pod geslom "Nikad više Ovčara" uVukovaru se danas održava središnja proslava Dana državnosti RepublikeHrvatske te završetak izobrazbe i promocija 370 polaznika svih školai učilišta Oružanih snaga RH.
VUKOVAR, 25. lipnja 2004. (Hina) - Pod geslom "Nikad više Ovčara" u Vukovaru se danas održava središnja proslava Dana državnosti Republike Hrvatske te završetak izobrazbe i promocija 370 polaznika svih škola i učilišta Oružanih snaga RH.

Središnjoj proslavi u vojarni 204. brigade HV-a u Vukovaru i promociji šestog naraštaja polaznika Ratne škole "Ban Josip Jelačić", osmog naraštaja pilota kadeta, polaznika časničke škole te časničke i dočasničke izobrazbe zapovjedništava za izobrazbu i obuku Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te Hrvatske ratne mornarice nazočni su bili predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS RH Stjepan Mesić, ministar obrane Berislav Rončević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Josip Lucić te predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Tijekom dopodneva na svečanosti održanoj također u vukovarskoj vojarni uručene su diplome polaznicima Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro" te Visoke dočasničke škole.

U spomen na žrtve Domovinskog rata na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata vijence su položili predsjednik Republike Stjepan Mesić i predsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS RH Stjepan Mesić položio je vijenac podno spomen-obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari.

Nakon što je odao počast na Ovčari ubijenim civilima i braniteljima, odvedenima iz vukovarske bolnice, Predsjednik je u izjavi novinarima rekao kako se na Ovčari "ne radi o ekscesu, niti o nečemu što se slučajno dogodilo".

"Dogodio se planirani zločin, a ljudi su ubijeni samo zbog toga što su branili svoju domovinu", rekao je predsjednik Mesić.

Oko 18 sati očekuje se i konferencija za novinare Predsjednika Republike, predsjednika Sabora, te zapovjednika OS RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙