FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTRICE PRAVOSUĐA RH I RA DOGOVORILE KONKRETNE PROJEKTE SURADNJE

BEČ, 29. lipnja 2004. (Hina) - O promicanju suradnje u pravosuđu RH iRepublike Austrije razgovarale su u utorak u Beču ministrice pravosuđadviju zemalja, Vesna Škare-Ožbolt i Karin Miklautsch, te su sedogovorile o konkretnim projektima suradnje, posebice uinformatizaciji pravosudnog sustava RH.
BEČ, 29. lipnja 2004. (Hina) - O promicanju suradnje u pravosuđu RH i Republike Austrije razgovarale su u utorak u Beču ministrice pravosuđa dviju zemalja, Vesna Škare-Ožbolt i Karin Miklautsch, te su se dogovorile o konkretnim projektima suradnje, posebice u informatizaciji pravosudnog sustava RH.

Obje ministrice ocijenile su susret, koji je protekao u srdačnom ozračju, vrlo korisnim.

"Dogovorili smo se o konkretnoj suradnji, pomoći austrijskog ministarstva pravosuđa u prilagodbi, provedbi reforme, informatizaciji hrvatskog pravosudnog sustava na sređivanju stanja u zemljišnim knjigama, organizaciji sudačke mreže, edukaciji mladih sudaca i novih zemljišno-knjižnih referenata", izjavila je nakon razgovora s austrijskom kolegicom Vesna Škare Ožbolt.

"Posjet je bio vrlo koristan. Sigurna sam da će naši izvrsni stručnjaci na temelju austrijskih iskustava moći pridonijeti provedbi reforme, informatizaciji hrvatskog pravosudnog sustava", te da će nešto i oni naučiti iz hrvatskog iskustva, izjavila je austrijska ministrica pravosuđa Karin Miklautsch.

Dodala je da je to bio njezin prvi susret s jednom resornom kolegicom s obzirom na to da je prije nekoliko dana preuzela dužnost ministrice pravosuđa. Također je kazala da je u razgovoru s ministricom Škare Ožbolt imala osjećaj da su žene u radu usmjerene iznalaženju rješenja kako bi se dogovoreno moglo odmah provesti u praksi.

Ministarica Škare Ožbolt izvijestila je da se u Hrvatskoj nastoji što prije provesti reforma pravosuđa te da su u tom smislu austrijska iskustva od velike pomoći. Austrija je 80-ih godina provela informatizaciju pravosudnog sustava što je trajalo dugo i bilo je vrlo skupo.

Ministrica Škare Ožbolt pozvala je austrijsku ministricu u posjet Hrvatskoj što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙