FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U travnju nastavak usporavanja rasta građevinskih radova

ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Građevinski radovi u travnju povećanisu za 6,7 posto u odnosu na travanj prošle godine, što predstavljanastavak usporavanja trenda rasta, nakon njihova 12,5 postotnog rastau veljači i 7,6 postotnog u ožujku.
ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Građevinski radovi u travnju povećani su za 6,7 posto u odnosu na travanj prošle godine, što predstavlja nastavak usporavanja trenda rasta, nakon njihova 12,5 postotnog rasta u veljači i 7,6 postotnog u ožujku.

Pokazuju to podaci Državnog zavoda za statistiku dobiveni mjerenjem odrađenih radnih sati radnika na gradilištima.

U odnosu na prva četiri mjeseca prošle godine, u istom ovogodišnjem razdoblju, porast građevinskih radova iznosi 10,1 posto. To također govori o nastavku usporavanja rasta, s obzirom da je porast u prva četiri mjeseca prošle godine u odnosu na isto razdoblje 2002. iznosio 21,2 posto.

Usporavanje rasta u građevinarstvu analitičari i statističari pripisuju završetku najvećeg dijela autocesta.

Statistički podatci, naime, i dalje pokazuju da se najveći dio građevinskih radova odnosi na infrastrukturne objekte, prvenstveno ceste.

Tako je i u razdoblju od siječnja do travnja ove godine više od 60 posto građevinskih radova izvršeno na ostalim građevinama, odnosno na infrastrukturnim objektima, dok je 39,1 posto ukupnih radnih sati u građevinarstvu odrađeno na zgradama.

Prema vrsti gradnje, na novim je građevinama u prva četiri mjeseca ove godine 61,3 posto sati odrađeno na novogradnjama, a 38,7 posto na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙