FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U prvom tromjesečju značajan porast vrijednosti obavljenih građevinskih radova

ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Vrijednost izvršenih građevinskihradova u Hrvatskoj je u prva tri mjeseca ove godine povećana 22,3posto u odnosu na isto razdoblje lani i iznosila je 3,6 milijardikuna, objavio je Državni zavod za statistiku.
ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Vrijednost izvršenih građevinskih radova u Hrvatskoj je u prva tri mjeseca ove godine povećana 22,3 posto u odnosu na isto razdoblje lani i iznosila je 3,6 milijardi kuna, objavio je Državni zavod za statistiku.

Pritom se najveći dio vrijednosti - 52,5 posto, odnosi na radove izvršene na prometnoj infrastrukturi.

Na nestambene zgrade se odnosi 20,8 posto vrijednosti izvršenih radova, a na cjevovode, komunikacijske i energetske vodove 11,6 posto, dok je na stambene zgrade 'utrošeno' 11,5 posto. Preostalih 3,6 posto odnosi se na složene konstrukcije na industrijskim prostorima te ostale nespomenute građevine.

Istodobno su neto narudžbe građevinskih radova zabilježile rast od 21,5 posto, na 3,56 milijardi kuna, od čega se 29,6 posto odnosni na narudžbe građevinskih radova na zgradama, a 70,4 posto na ostalim građevinama.

Broj stanova koje su u prva tri ovogodišnja mjeseca dovršila građevinska poduzeća s 20 i više zaposlenih povećan je u odnosu na isto razdoblje lani za 0,6 posto, na 867, ukupne korisne površine 54.544 četvornih metara.

Krajem ožujka te su tvrtke u izgradnji imale još 5.024 stanova ili 18,2 posto manje nego u isto vrijeme prethodne godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙