FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA-GOSPODARSTVO-ZA ČETVRTAK, 17. LIPNJA

ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) Najavljujemo značajnije događaje začetvrtak, 17. lipnja.
ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) Najavljujemo značajnije događaje za četvrtak, 17. lipnja.

ZAGREB - Predstavnici Splitske banke, investicijske kuće CAIB te Bank Austria Creditanstalta održat će konferenciju za novinare na kojoj će biti govora o makroekonomskim predviđanjima i kretanjima u Hrvatskoj ove godine, (11,30 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Njemačka niskotarifna zrakoplovna kompanija Germanwing najavit će na konferenciji za novinare uvođenje letova između Hrvatske i Njemačke. Germanwings je u stopostotnom vlasništvu grupe Eurowings Luftverkehrs AG, u sklopu koje 49 posto vlasništva drži njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa. Germanwings u floti ima 13 Airbusovih zrakoplova, aviolinijama povezuje 34 europskih gradova, a prošle je godine prevezla 2,4 milijuna putnika, (12,30 sati, Hemingway bar, Tuškanac 1).

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u svibnju veća je za 1 posto u odnosu na svibanj 2003., a u razdoblju od siječnja do svibnja veća je za 4,1 posto u odnosu na isto razdoblje 2003., objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). Ti podatci govore o postupnom usporavanju stopa rasta industrijske proizvodnje. Naime, stopa rasta industrijske proizvodnje u svibnju manja je nego u travnju (3,1 posto), te naročito ožujku (10,4 posto), što vodi i daljnjem smanjenju kumulativne stope rasta industrijske proizvodnje. Industrijska je proizvodnja u prva tri mjeseca ove godine zabilježila rast od 5,6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, u prva četiri mjeseca smanjena je na 5 posto, a u pet mjeseci na 4,1 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

ZAGREB - Hrvatske građevinske tvrtke u prva su tri mjeseca ove godine obavile građevinskih radova u inozemstvu u vrijednosti 258,9 milijuna kuna, što je za 4,9 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Istodobno je pak znatno smanjena vrijednost ugovorenih narudžbi građevinskih radova domaćih tvrtki u inozemstvu. Vrijednost ugovorenih narudžbi u prva je tri mjeseca iznosila 367,16 milijuna kuna, što je 16,6 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙