FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GRAĐEVINSKI RADOVI U INOZEMSTVU 258,9 MILIJUNA KUNA

ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatske građevinske tvrtke u prva sutri mjeseca ove godine obavile građevinskih radova u inozemstvu uvrijednosti 258,9 milijuna kuna, što je za 4,9 posto više nego u istomlanjskom razdoblju.
ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatske građevinske tvrtke u prva su tri mjeseca ove godine obavile građevinskih radova u inozemstvu u vrijednosti 258,9 milijuna kuna, što je za 4,9 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Istodobno je pak znatno smanjena vrijednost ugovorenih narudžbi građevinskih radova domaćih tvrtki u inozemstvu. Vrijednost ugovorenih narudžbi u prva je tri mjeseca iznosila 367,16 milijuna kuna, što je 16,6 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Najviše izvršenih građevinskih radova domaće su tvrtke obavile u Njemačkoj, za 210,1 milijun kuna. Slijedi Bosna i Hercegovina u kojoj su hrvatski građevinari obavili radova za 11,4 milijuna kuna, u Italiji za 11,2 milijuna kuna te u Rusiji za 8,1 milijun kuna.

Od ukupno obavljenih radova u prva tri mjeseca ove godine u inozemstvu, na zgrade se odnosi 91,4 milijuna kuna, a na ostale građevine 167,5 milijuna kuna.

Prosječno su hrvatske građevinske tvrtke na gradilištima u inozemstvu u spomenutom razdoblju imale 3.011 radnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙