FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zorana Banić osuđena na 10 godina zatvora (kraća verzija)

ZADAR, 1. srpnja 2004. (Hina) - Županijski sud u Zadru proglasio jedanas Zoranu Banić (52), Srpkinju iz Zemunika Gornjeg, krivom zasudjelovanje i supočinjenje ratnog zločina nad civilnim pučanstvom uŠkabrnji 18. studenoga 1991. godine, te je osudio na kaznu zatvora utrajanju deset godina.
ZADAR, 1. srpnja 2004. (Hina) - Županijski sud u Zadru proglasio je danas Zoranu Banić (52), Srpkinju iz Zemunika Gornjeg, krivom za sudjelovanje i supočinjenje ratnog zločina nad civilnim pučanstvom u Škabrnji 18. studenoga 1991. godine, te je osudio na kaznu zatvora u trajanju deset godina.

U kaznu zatvora uračunato je i vrijeme provedeno u pritvoru od 1. studenoga 2000. kada je uhićena u Švicarskoj i prepraćena u Hrvatsku. Sud je odredio da do daljnjega Zorana Banić ostane u pritvoru.

Kako je navela, predsjednica Sudskog vijeća, sutkinja Enka Moković, tom presudom je djelomično stavljena izvan snage presuda Zorani Banić iz 1995. godine, kada je u odsutnosti, kao osmooptužena u skupini odsutnih srpskih optuženika, osuđena na 20 godina zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙