FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIJEKA: POTVRĐENE PRESUDE TZV. GOSPIĆKOJ SKUPINI

RIJEKA, 24. lipnja 2004. (Hina) - Vrhovni sud odbio je danas kaoneosnovane žalbe državnog odvjetnika kao i optuženika za ratni zločinTihomira Oreškovića, Stjepana Grandića i Mirka Norca Keve i potvrdiopresudu suda prvog stupnja u osuđujućem dijelu te u oslobađajućemdijelu u odnosu na optuženika Ivicu Rožića, izvijestio je predsjednikŽupanijskog suda u Rijeci Veljko Miškulin na konferenciji zanovinstvo, dodavši da je presuda stigla jutros u Rijeku.
RIJEKA, 24. lipnja 2004. (Hina) - Vrhovni sud odbio je danas kao neosnovane žalbe državnog odvjetnika kao i optuženika za ratni zločin Tihomira Oreškovića, Stjepana Grandića i Mirka Norca Keve i potvrdio presudu suda prvog stupnja u osuđujućem dijelu te u oslobađajućem dijelu u odnosu na optuženika Ivicu Rožića, izvijestio je predsjednik Županijskog suda u Rijeci Veljko Miškulin na konferenciji za novinstvo, dodavši da je presuda stigla jutros u Rijeku.

Vrhovni sud odbacio je žalbu državnog odvjetnika na oslobađajući dio presude optuženih Oreškovića i Norca.

Time su zatvorske kazne od 15 godina za Tihomira Oreškovića, 12 za Mirka Norca i 10 za Stjepana Grandića te oslobađajuća presuda za Ivicu Rožića postale pravomoćnima.

Osuđenici su tražili smanjenje zatvorskih kazni ili oslobađanje, a Županijsko državno odvjetništvo je tražilo produljenje dosuđenih zatvorskih kazni i ukidanje oslobađajuće presude za Ivicu Rožiću.

Orešković, Norac i Grandić osuđeni su zbog ratnih zločina počinjenih na gospićkom i karlobaškom području u jesen 1991. godine.

Predsjednik suda Veljko Miškulin je to suđenje na Županijskom sudu u Rijeci ocijenio korektno provedenim ustvrdivši da je ono imalo dodatnu težinu zbog medijskog interesa.

Suđenje na riječkom Županijskom sudu počelo je u siječnju 2002., presuda je donesena 24. ožujka 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙