FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUĐENJE OPTUŽENIMA ZA ZLOČIN NA OVČARI ODGOĐENO ZA 29. LIPNJA

BEOGRAD,18. lipnja 2004.(Hina) - Umjesto u ponedjeljak, 21. lipnja,suđenje optuženima za ratni zločin na Ovčari kod Vukovara 1991.godine, bit će nastavljeno od 29. lipnja do 7. srpnja, izjavio je upetak glasnogovornik Specijalnog tužiteljstva za ratne zločine uBeogradu Bruno Vekarić.
BEOGRAD,18. lipnja 2004.(Hina) - Umjesto u ponedjeljak, 21. lipnja, suđenje optuženima za ratni zločin na Ovčari kod Vukovara 1991. godine, bit će nastavljeno od 29. lipnja do 7. srpnja, izjavio je u petak glasnogovornik Specijalnog tužiteljstva za ratne zločine u Beogradu Bruno Vekarić.

Specijalno tužiteljstvo će do kraja lipnja, kazao je Vekarić agenciji Beta, podići optužnicu protiv još 14 osoba za ratni zločin protiv hrvatskih ratnih zarobljenika, te bi taj postupak trebao biti spojen s već započetim postupkom suđenja šestorici prvotno optuženih za taj zločin, čime bi se na optuženičkoj klupi uskoro trebalo naći ukupno 20 optuženih.

Na već započetom suđenju za ubojstvo najmanje 192 hrvatska zarobljenika na Ovčari optuženi su bivši zapovjednik Teritorijalne obrane Vukovara i njegov zamjenik Miroljub Vujović i Stanko Vujanović, te pripadnici TO Jovica Perić, Ivan Anastasijević (ranije Ivan Husnik), Predrag Madžarac i Milan Vojnović. Sedmi optuženi, Mirko Vojnović, umro je neposredno prije početka suđenja u ožujku, od ozljeda dobivenih pri pokušaju samoubojstva.

Sva šestorica su u svojoj obrani negirali da su počinili zločin, te su tvrdili da Teritorijalna obrana u Vukovaru nije niti postojala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙