FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA U SVIBNJU 0,2 POSTO VEĆA NEGO U TRAVNJU

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj usvibnju ove godine bila je za 0,2 posto veća od industrijskeproizvodnje iz travnja, desezonirani je podatak koji je objavioDržavni zavod za statistiku (DZS).
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u svibnju ove godine bila je za 0,2 posto veća od industrijske proizvodnje iz travnja, desezonirani je podatak koji je objavio Državni zavod za statistiku (DZS).

Usporedba s podatcima iz prethodnih mjeseci pokazuje da mjesečna industrijska proizvodnja nakon visokog rasta u veljači i ožujku, u travnju i svibnju bilježi niži rast, zamjećuju statističari.

Po desezoniranim podacima, mjesečna industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u svibnju 2004. u usporedbi s industrijskom proizvodnjom u svibnju prošle godine bilježi porast za 3,2 posto.

Ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od lipnja 2003. do svibnja 2004. u usporedbi s istim razdobljem godinu prije veća je za 3,3 posto.

Ti su podatci izračunati iz indeksa trenda-ciklus koji je serija desezoniranih indeksa iz koje je isključen utjecaj slučajne sastavnice.

Po desezoniranim podatcima, u odnosu na travanj, u svibnju je mjesečna proizvodnja u prerađivačkoj industriji povećana za 0,2 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 1,1 posto, dok se u rudarstvu i vađenju bilježi pad od 0,4 posto.

Na međugodišnjoj razini, odnosno prema svibnju prošle godine, u svibnju ove godine industrijska je proizvodnja bila veća za 2,9 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom porasla je za 6,7 posto. U rudarstvu i vađenju pak i na međugodišnoj se razini bilježi pad, i to za 3,2 posto u svibnju ove u odnosu na svibanj prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙