FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: industrijska proizvodnja u travnju povećana 7,1 posto

ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - Ukupna industrijska proizvodnja uZagrebu u travnju ove godine bila je 7,1 posto veća u usporedbi slanjskim travnjem, dok je u usporedbi s prethodnim mjesecom smanjenaza 9,6 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda zaplaniranje razvoja grada i zaštitu okoliša.
ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - Ukupna industrijska proizvodnja u Zagrebu u travnju ove godine bila je 7,1 posto veća u usporedbi s lanjskim travnjem, dok je u usporedbi s prethodnim mjesecom smanjena za 9,6 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

U prva četiri ovogodišnja mjeseca, od siječnja do kraja travnja, zagrebačka je industrijska proizvodnja bila 8 posto veća nego u istom lanjskom razdoblju.

U usporedbi s prosječnom mjesečnom proizvodnjom u 2003., pak, industrijska je proizvodnja u travnju bila veća za 2,5 posto.

Prema podacima Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša, od početka ove godin do kraja travnja proizvodnost rada zagrebačke industrije povećana je za 9,9 posto.

Broj zaposlenih u industriji u Zagrebu, pak, u travnju je bio manji za 1 posto nego u travnju prošle godine, ali i za 0,2 posto veći nego u ožujku, dok se u prva četiri mjeseca ove godine prema istom razdoblju lani bilježi 1,7 postotno smanjenje broja zaposlenih u industriji.

Prema područjima djelatnosti NKD-a, u travnju 2004. u usporedbi s istim mjesecom prošle godine proizvodnja u zagrebačkoj prerađivačkoj industriji bila je veća za 8 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 3,2 posto. Rudarstvo i vađenje, koje predstavlja tek 0,08 posto ukupne industrijske aktivnosti u Zagrebu, bilježi povećanje proizvodnje za čak 194,1 posto.

Prema glavnim industrijskim grupacijama za isto usporedno razdoblje samo je u proizvodnji netrajnih proizvoda za široku potrošnju zabilježen pad, i to za 3,8 posto. Proizvodnja intermedijarnih proizvoda osim energije povećana je za najvećih 31 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 10,3 posto, a energije i kapitalnih proizvoda za 2,8 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙