FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zalihe industrijskih proizvoda u travnju povećane 3,4 posto

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Zalihe gotovih industrijskih proizvodapri proizvođačima u hrvatskoj industriji na kraju travnja ove godinebile su veće za 3,4 posto u odnosu na kraj prethodnog mjeseca, dok suu odnosu na kraju travnja 2003. povećane za 5,2 posto.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u hrvatskoj industriji na kraju travnja ove godine bile su veće za 3,4 posto u odnosu na kraj prethodnog mjeseca, dok su u odnosu na kraju travnja 2003. povećane za 5,2 posto.

Prema podacima koje je objavio Državni zavod za statistiku, u travnju ove godine zalihe su industrijskih proizvoda bile i za 8,4 posto veće od prosječnog stanja zaliha pri proizvođačima u 2003. godini.

Zalihe u prerađivačkoj industriji na kraju travnja ove godine bile su veće za 3,5 posto u odnosu na kraj ožujka, ali i 4,7 posto veće u usporedbi sa zalihama gotovih industrijskih proizvoda na kraju travnja prošle godine.

U rudarstvu i vađenju, pak, zalihe gotovih industrijskih proizvoda u travnju su prema ožujku povećane za 1,1 posto, a u odnosu na travanj prošle godine za 17,4 posto.

Pritom se na mjesečnoj razini (travanj/ožujak) najveće povećanje zaliha gotovih proizvoda bilježi u proizvodnji koksa, naftnih derivata i nuklearnog goriva, za 27,5 posto, a najveće smanjene u izdavačkoj i tiskarskoj djelatnosti te umnožavanju snimljenih zapisa, za 16,5.

Na godišnjoj razini, u travnju ove godine prema travnju prošle godine, najviše su povećane zalihe u proizvodnji proizvoda od metala, osim strojeva i opreme, i to za čak 52,9 posto, dok su u proizvodnji RTV i komunikacijskih aparata i opreme smanjene za najvećih 14,8 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙