FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U SVIBNJU RAST INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE 1 POSTO

ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoju svibnju veća je za 1 posto u odnosu na svibanj 2003., a u razdobljuod siječnja do svibnja veća je za 4,1 posto u odnosu na isto razdobljeprošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).
ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u svibnju veća je za 1 posto u odnosu na svibanj 2003., a u razdoblju od siječnja do svibnja veća je za 4,1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

Ti podatci govore o postupnom usporavanju stopa rasta industrijske proizvodnje.

Naime, stopa rasta industrijske proizvodnje u ožujku je, u odnosu na isti mjesec lani, iznosila 10,4 posto, u travnju 3,1 posto, a u svibnju 1 posto.

Takva kretanja vode i smanjenju kumulativne stope rasta industrijske proizvodnje.

Industrijska je proizvodnja u prva tri mjeseca ove godine zabilježila rast od 5,6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, u prva četiri mjeseca 5 posto, a u pet mjeseci proizvodnja je 4,1 posto veća nego u istom razdoblju prošle godine.

Prema statističkim podatcima, u prvih pet mjeseci ove godine porast proizvodnje u prerađivačkoj industriji iznosio je 4,4 posto, na što su najviše utjecali rast proizvodnje hrane i pića (za 3,4 posto), duhanskih proizvoda (za 6,2 posto), prerade drva (za 9,9 posto), u izdavačkoj i tiskarskoj djelatnosti (za 10,7 posto), proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda (za 4,5 posto), itd.

Značajnije smanjenje industrijske proizvodnje u prvih pet mjeseci ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje bilježi se u proizvodnji odjeće, za čak 26,6 posto, dok se u proizvodnji tekstila bilježi pad za 6,7 posto, a u proizvodnji koksa i naftnih derivata za 5,2 posto.

Statistički podatci pokazuju da je u razdoblju od siječnja do svibnja ove godine industrijska proizvodnja u djelatnosti opskrbe električnom energijom, plinom i vodom veća za 3,3 posto, a u rudarstvu i vađenju za 0,3 posto posto u odnosu na isto razdoblje lani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙