FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OMV POSTAO POTPUNI VLASNIK OMV ISTRABENZA

PORTOROŽ/ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Austrijski OMV kupio jedanas preostalih 50 posto dionica OMV Istrabenz Holdinga, čime jepostao potpuni vlasnik te tvrtke, a istovremeno je OMV prodao svoj 25postotni udio u Istrabenzu, izvijestili su iz te tvrtke.
PORTOROŽ/ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Austrijski OMV kupio je danas preostalih 50 posto dionica OMV Istrabenz Holdinga, čime je postao potpuni vlasnik te tvrtke, a istovremeno je OMV prodao svoj 25 postotni udio u Istrabenzu, izvijestili su iz te tvrtke.

Vrijednost te kombinirane transakcije je 55 milijuna eura, odnosno OMV je dionice OMV Istrabenza platio 95 milijuna eura, dok je Istrabenzove dionice prodao za 40 milijuna eura.

Tom je kupnjom postavljena osnovica za daljnji kvalitativni rast u regiji, istaknuo je zamjenik glavnog izvršnog direktora OMV-a odgovoran za rafinaciju, marketing i petrokemijske procese Gerhard Roiss na konferenciji za novinare održanoj u Portorožu, nakon potpisivanja ugovora.

OMV ističe da taj korak jača položaj koji zauzimaju u Jadranskoj regiji (Slovenija, sjever italije, Hrvatska i BiH), gdje sada drže devet posto maloprodajnog tržišta.

Od 1992. OMV i Istrabenz radili su zajednički u njihovoj OMV Istrabenz joint venture kompaniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙