FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VLADA POVEĆALA CESTARINE

ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Za prosječno oko 14 posto, Vlada jedanas povećala cestarine na hrvatskim autocestama, izjednačujući ihtako s cestarinom koja se sada plaća na autocesti Zagreb-Rijeka.
ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Za prosječno oko 14 posto, Vlada je danas povećala cestarine na hrvatskim autocestama, izjednačujući ih tako s cestarinom koja se sada plaća na autocesti Zagreb-Rijeka.

Za prvu skupinu, u koju ulaze i osobni automobili cestarina je povećana sa 33 na 40 lipa po kilometru, što po novinarskoj računici pokazuje da će se od Zagreba do Splita plaćati cestarina od 136 kuna, do Šibenika 110, a do Zadra 98 kuna.

Cestarina od Zagreba do Rijeke ostaje 56 kuna.

Za drugu skupinu automobila cestarina umjesto 49 iznosi 60 lipa po kilometru, a za treću 91 umjesto 84 lipe po kilometru.

Za četvrtu skupinu vozila - teške kamione, kamione s prikolicom cisterne i sl. cestarina se ne mijenja, a zadržavanje postojećih cestarina Vlada tumači željom da tu vrstu vozila privuče da umjesto državnim i lokalnim cestama voze autocestom.

Odobrenim povećanjem cestarina do 2010. osigurat će se dodatnih 400 milijuna eura koje Vlada planira uložiti isključivo u gradnju novih ili održavanje postojećih cesta.

Povećanje cestarina Vlada je formalno izvela dajući suglasnost Hrvatskim autocestama na visinu cestarine i sustav naplate cestarine za uporabu autocesta i cestovnih objekata s naplatom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙