FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVORENA DIONICA VRBOVSKO-BOSILJEVO 2 NA AUTOCESTI RIJEKA-ZAGREB

VRBOVSKO/BOSILJEVO, 23. lipnja 2004. (Hina) - Posljednju dionicu naautocesti Rijeka-Zagreb, od Vrbovskog do Bosiljeva 2 u srijedu jesvečano za promet otvorio premijer Ivo Sanader, te time simbolično zapromet otvorio čitavu autocestu Rijeka-Zagreb u dužini od 146,5kilometara.
VRBOVSKO/BOSILJEVO, 23. lipnja 2004. (Hina) - Posljednju dionicu na autocesti Rijeka-Zagreb, od Vrbovskog do Bosiljeva 2 u srijedu je svečano za promet otvorio premijer Ivo Sanader, te time simbolično za promet otvorio čitavu autocestu Rijeka-Zagreb u dužini od 146,5 kilometara.

Riječ je o iznimnom događaju koji označava završetak starog sna povezivanja Rijeke i Zagreba, istaknuo je Sanader.

Premijer je najavio da će Vlada, budući je ostalo još novca u proračunu tvrtke Autocesta Rijeka-Zagreb, uskoro razmotriti nastavak izgradnje punog profila na toj autocesti, čime bi ona bila u potpunosti završena.

Program cestogradnje mora se nastaviti, do Splita pa i do Dubrovnika, i treba voditi računa o nizu projekta u cestogradnji, poput koridora V.c, autocesta do Macelja, Rupa, kazao je Sanader.

Premijer je naglasio da je program cestogradnje zajednički projekt Matešine, Račanove i njegove Vlade u kojem "naše male razlike postaju nebitne".

Promet posljednjom, 13,8 kilometara dugom dionicom od Vrbovskog do Bosiljeva 2, bit će otvoren oko 17 sati, kada se uklone stari i postave novi usmjerivači prometa, u čvoru Bosiljevo i čvoru Vrbovsko, te promijeni i prilagodi vertikalna i horizontalna prometna signalizacija.

Otvaranjem i te posljednje dionice, put autocestom od Zagreba do Rijeke skraćen je na oko 1 sat i 20 minuta.

Od ukupno 146,5 kilometara moderne ceste Rijeka - Zagreb, u punom profilu autoceste, sagrađeno je 90 kilometara, dok je 56,5 kilometara sagrađeno u poluprofilu. Na cijeloj autocesti sagrađeno je trinaest tunela, te oko dvadesetak mostova i vijadukata.

Cestarina od Zagreba do Rijeke za osobne automobile bit će 56 kuna.

Tvrtka Autocesta Rijeka-Zagreb prošle je godine naplatila cestarina u iznosu oko 300 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙