FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA SRIJEDU, 30. LIPNJA

ZAGREB29. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 30. lipnja.
ZAGREB29. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 30. lipnja.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader pustit će u promet novih 108 kilometara autoceste Zagreb-Split. Otvorene će biti dionice od Gospića do Gornje Ploče u duljini od 26 kilometara, od Zadra 2 do Pirovca u duljini od 37 kilometara, te od Vrpolja preko Prgometa do Dugopolja u duljini od 45 kilometara. Iako je bilo najavljeno otvaranje ukupno 177 kilometara, u promet neće biti pušteno 69 kilometara autoceste od južnog portala tunela Mala Kapela do Gospića jer su inspekcijske službe utvrdile da taj dio ne zadovoljava uvjetima sigurnosti u prometu. Preostalih 69 kilometara autoceste od tunela Mala Kapela do Gospića bit će pušteno u promet za petnaestak dana (čvor Dugopolje, 18 sati).

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade (zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2 u 10 sati). Povjerenstvo za ceste izvijestit će Vladu o stanju radova na cestama. Vlada bi trebala dati suglasnost Hrvatskim autocestama (HAC) za povećanje cestarina. Za prvu skupinu, dakle osobne automobile, cestarina bi trebala biti veća za 21 posto. Vlada bi trebala donijeti odluku o izdavanju državnih obveznica u kunskoj protuvrijednosti od 300 milijuna eura uz plasman na domaćem tržištu kapitala. Pred članovima Vlade naći će se i nacrt novog Pomorskog zakonika, jedna od zakonodavnih obveza iz EU paketa. Pred Vladom će se naći i prijedlog izmjena i dopuna Zakona o prostornom uređenju te zaključci o radu sustava obrane od tuče u ovoj godini.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja 7. sjednicu raspravom o SDP-ovu prijedlogu izmjena Zakona o zdravstvenom osiguranju. Sabor bi trebao razmotriti i dva prijedloga Zakona o alimentacijskom fondu, SDP-ov i HSLS-ov, koji predviđaju osnivanje fonda iz kojega bi se isplaćivale naknade djeci čiji roditelji, unatoč sudskom rješenju, odbijaju plaćati alimentaciju. Četverotjedna saborska sjednica trajat će do petka, kad će Sabor, nakon glasovanja o ranije raspravljenim prijedlozima, raspravljati i o suradnji Hrvatske sa Sudom za ratne zločine u Den Haagu (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6 u 9 sati).

ŠIBENIK - Predsjednik Republike Stjepan Mesić susrest će se s predstavnicima Uprave Međunarodnog dječjeg festivala koji se pod njegovim pokroviteljstvom u Šibeniku održava od 19. lipnja do 3. srpnja. Mesić će tom prigodom u poslijepodnevnim satima dodjeliti odličje reda Danice Hrvatske s likom Marka Marulića članovima Kanadskog ansambla "Sun Ergos". Odličja će biti uručena Robertu Greenwoodu i Dani Luebke za dugogodišnje sudjelovanje u šibenskom festivalu i doprinos promicanju hrvatske kulture.

ZAGREB - Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i saborskog Odbora za promet, pomorstvo i veze Radimir Čačić održat će konferenciju za novinare realizaciji projekata autocesta (stranačke prostorije, Tomićeva 2 u 10,30 sati).

OSIJEK - Hrvatski pijanist Maxim Mrvica održat će, u sklopu 4. Osječkog ljeta kulture, koncert na kojem će promovirati posljednji album "The Piano Player" (Rektorat osječkog Sveučilišta, Trg sv. Trojstva u 21 sat).

ZAGREB - Otvaranje prvog Zagrebačkog baroknog festivala izvedbom Pergolesijeve opere "La serva padrona". Uoči izvedbe opere kostimirani žongleri, gutači vatre i ulični svirači zagrijat će baroknu atmosferu Gornjeg grada, a Glazba za kraljevski vatromet G.F. Handela u izvedbi Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske upotpunit će svečarsko ozračje baroknog festivala (atrij Klovićevih dovora, Jezuitski trg 4 u 21 sat).

RIJEKA - Premijera drame Harolda Pintera "Prijevara" u sklopu "Riječkih ljetnih noći". Redatelj je Marin Lukanović, a glume Andreja Blagojević, Alen Liverić i Galiano Pahor. To je prva režija Lukanovića, diplomanta filmologije na Akademiji dramskih umjetnosti u Bologni (zimski vrt hotela "Bonavia", u 21,30 sati).

ZAGREB - Matica hrvatska predstavit će na konferenciji za novinare zaključke usvojene nakon znanstvenog skupa o "Demografskim i zdravstvenim aspektima hrvatskog školstva" koji je održan 5. i 6. travnja. Zaključci su oblikovani pod naslovom "Hrvatska za djecu" a cilj im je izmijeniti negativnu demografsku sliku i potaknuti programe u prilog djece

(Matica hrvatska, Stossmayerov trg 4 u 12 sati).

ZAGREB - Hrvatsko narodno kazalište i (HNK) i Društvo pokrovitelja narodnog kazališta priređuju Dan otvorenog kazališta (od 10 do 19 sati).

ZAGREB - Dodjela rektorovih nagrada za najbolje studentske radove, odnosno umjetnička ostvarenja za akademsku godinu 2003./2004. (Sveučilište u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, u 11 i u 13,30 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne-Dubravka Dadić

poslijepodne-Milka Ćurković

navečer-Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙