FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AZTN ĆE SUDJELOVATI NA PRVOM SASTANKU ČELNIKA TIJELA ZA ZAŠTITU TRŽIŠNOG NATJECANJA ZEMALJA JUGOISTOČNE EUROPE

ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Izaslanstvo Agencije za zaštitutržišnog natjecanja (AZTN), na čelu s predsjednicom Vijeća za zaštitutržišnog natjecanja Olgicom Spevec, sudjelovat će 1. i 2. srpnja uIstanbulu na prvom sastanku čelnika tijela za zaštitu tržišnognatjecanja zemalja jugoistočne Europe, priopćeno je iz Agencije.
ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Izaslanstvo Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), na čelu s predsjednicom Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgicom Spevec, sudjelovat će 1. i 2. srpnja u Istanbulu na prvom sastanku čelnika tijela za zaštitu tržišnog natjecanja zemalja jugoistočne Europe, priopćeno je iz Agencije.

Sastanak organizira Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), a na njega su pozvani predstavnici Albanije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, te Srbije i Crne Gore.

Kako je priopćeno iz Agencije, na sastanku u Istanbulu razmijenit će se informacije o napretku u provedbi državne politike tržišnog natjecanja u tim zemljama, razgovarat će se o suradnji tijela za zaštitu tržišnog natjecanja s drugim institucijama i državnim tijelima, te o budućim aktivnostima i načinima suradnje na području tržišnog natjecanja između zemalja jugoistočne Europe.

U Agenciji organizaciju sastanka i uspostavu suradnje između tijela za zaštitu tržišnog natjecanja zemalja jugoistočne Europe smatraju vrlo korisnom, prije svega radi razmjene iskustava o napretku i razvitku prava i politike tržišnog natjecanja, te upoznavanja sa situacijom u pojedinim zemljama.

Naime, s obzirom na veliku zainteresiranost hrvatskog gospodarstva za izlazak na tržišta tih zemalja, kako u cilju povećanja izvoza, tako i ulaganja, od iznimne je važnosti da se i u tim zemljama i na području tržišnog natjecanja uspostavi sustav pravila i normi koji će jamčiti zaštitu i veću pravnu sigurnost, te da hrvatski poduzetnici na vrijem ebudu upoznati s tim pravilima. Nakon sklapanja ugovora o slobodnoj trgovini i ukidanja, odnosno smanjivanja carina i ostalih uvoznih ograničenja, za nesmetan pristup tržištu nužno je smanjiti i sve ostale necarinske mjere i prepreke koje mogu ili bi mogle otežavati ili sprijčavati ulazak na tržišta zemalja jugoistočne Europe, navodi se u priopćenju Agencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙