FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AZTN: JOŠ SE ČEKA CJELOKUPNA DOKUMENTACIJA EPH-SLOBODNA

ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnognatjecanja još nije dobila sve podatke i cjelokupnu dokumentaciju kojajoj je potrebna za ocjenjivanje koncentracije Europapress Holdinga(EPH) i Slobodne Dalmacije.
ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja još nije dobila sve podatke i cjelokupnu dokumentaciju koja joj je potrebna za ocjenjivanje koncentracije Europapress Holdinga (EPH) i Slobodne Dalmacije.

"Agencija je dobila ugovor, prijavu namjeravane koncentracije, ali nije dobila sve podatke i dokumentaciju koji su joj nužni za ocjenu", izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgica Spevec.

EPH je Agenciji, objasnila je Spevec, odmah nakon načelne odluke Hrvatskog fonda za privatizaciju prijavila namjeru koncentracije, a Agencija je nakon toga EPH-u uputila dva dopisa za dopunu podataka i dokumentacije.

Upravni odbor HFP-a krajem svibnja uvjetno je prihvatio ponudu EPH za kupnju 34,63 posto dionica Slobodne Dalmacije, uvjetujući to prihvaćanje upravo pozitivnim mišljenjem Agencije o dopuštenoj koncentraciji na medijskom tržištu.

Prema Zakonu o medijima, nedopuštena je svaka koncentracija kojom bi tržišni udio sudionika koncentracije nakon njene provedbe prelazio 40 posto ukupno prodane naklade.

Spevec ističe da će se koncentracija EPH i Slobodne ocjenjivati ovisno o njenom utjecaju na tržištu, a to znači i ovisno o ekonomskoj analizi situacije na tržištu, broju poduzetnika na tržištu, pretpostavljenim učincima koncentracije na tržište, i sl. Agencija tako od EPH očekuje da kaže i koji bi, po njima, bili pozitivni rezultati te koncentracije, a kada prijava bude potpuna, Agencija će zatražiti i mišljenje konkurenata koji mogu reći i koji bi mogli biti negativni efekti, kazala je Spevec.

U Agenciji očekuju da EPH uskoro dostavi potrebne podatke i dokumentaciju, a Spevec smatra da je u interesu i države, EPH i Agencije da se ta koncentracija što prije riješi.

Objašnjavajući samu proceduru, Spevec navodi da se nakon što se zaprimi cjelokupna dokumentacija izdaje potvrda da je ona zaprimljena, a u roku 30 dana od izdavanja te potvrde Vijeće donosi odluku pokreće li postupak ocjene koncentracije.

Ako Vijeće ne donese takvu odluku to prešutno znači da je koncentracija odobrena, a ako odluči o pokretanju postupka ocjene koncentracija se ne može provesti dok postupak ne završi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙