FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KONFEDERACIJA HRVATSKE INDUSTRIJE: NELIKVIDNOST PONOVNO GORUĆI PROBLEM

ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Konfederacije hrvatskeindustrije i poduzetnika Ivan Paradžik upozorio je danas da se krajemprošle godine, prvi put od 1999. godine, nelikvidnost ponovno pojavilakao gorući problem u poslovanju hrvatskih poduzetnika.
ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Konfederacije hrvatske industrije i poduzetnika Ivan Paradžik upozorio je danas da se krajem prošle godine, prvi put od 1999. godine, nelikvidnost ponovno pojavila kao gorući problem u poslovanju hrvatskih poduzetnika.

Kako bi se poduzetnicima omogućilo normalno poslovanje od Vlade se očekuje hitno rješavanje ovog problema, koji se u Hrvatskoj očito javlja pri svakoj smjeni vlasti, kazao je Paradžik na konferenciji za novinare.

Paradžik je ujedno apelirao na Vladu da se Konfederacija "hitno primi u Gospodarsko-socijalno vijeće, kako bi mogli meritorno i argumentirano raspravljati o svim problemima kroz konstruktivnu suradnju".

Pozdravljajući Vladin program poticanja malog i srednjeg poduzetništva, ponudio je suradnju Konfederacije na izradi konkretnih operativnih mjera tog programa.

Kao mjere za rješavanje alarmantnih problema hrvatskog gospodarstva Paradžik je izdvojio i potrebu ubrzane realizacije programa uklanjanja administrativnih barijera za ulagače u Hrvatsku, koje su kao glavni problem istaknute i na prošlotjednom skupu hrvatskih gospodarstvenika iz dijaspore u Clevelandu.

No, i da se uklone administrativne barijere niti jedan stranac neće ulagati u zemlju koja nema barem približne pravne standarde kao u razvijenim zemljama, istaknuo je dopredsjednik Konfederacije Zlatko Zeljko.

Efikasnije djelovanje pravnog sustava i promjene zakona nužne za harmonizaciju sa zakonodavstvom EU nužne su i za funcioniranje tržišnog gospodarstva i uklanjanje prepreka ubrzanom razvoju, zaključio je Zeljko.

Na konferenciji za novinare predstavljena je i nova članica Konfederacije - Udruga proizvođača medicinskih, laboratorijskih, optičkih i farmaceutskih proizvoda i pomagala, koja trenutno broji 15-tak malih i srednjih poduzetnika iz te branše.

Predsjednik te udruge Josip Mesarić kazao je kako će se ona zalagati za uspostavu pravednog tržišnog natjecanja i podupirati napore poduzetnika da opstanu na domaćem i pokušaju se probiti na strana tržišta. Ujedno, Udruga će zastupati interese svojih članica ispred državne uprave, prvenstveno Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙