FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U VINKOVCIMA ODRŽANI DANI POLJA PŠENICE

VINKOVCI, 17. lipnja 2004. (Hina) - U Vinkovcima su danas održani Danipolja pšenice koji se već tradicionalno u ovo doba godine održavaju napoljima vinkovačkog Poljoprivrednog industrijskog kombinata - PIK.
VINKOVCI, 17. lipnja 2004. (Hina) - U Vinkovcima su danas održani Dani polja pšenice koji se već tradicionalno u ovo doba godine održavaju na poljima vinkovačkog Poljoprivrednog industrijskog kombinata - PIK.

Na ovogodišnjim Danima uz predstavnike vinkovačkog Poljoprivrednog industrijskog kombinata, okupili su se i predstavnici prerađivačke industrije kao izlagače, te predstavnike proizvođača odnosno seljaka.

Predstavljajući kvalitetu i karakteristike raznih sorti pšenice, stručnjaci BC Instituta Agronomskog fakulteta iz Zagreba govorili su o problemima proizvodnje pšenice.

Josip Maršić rukovoditelj Primarne proizvodnje PIK-a Vinvovci istaknuo je da vremenske prilike s više oborina ne pogoduju dozrijevanju ove krušarice, dodavši kako je pšenica ipak iznenadila agronome, jer je s obzirom na ovakve vremenske neprilike ipak dobro podnijela.

"S obzirom da je palo više oborina nego je to za ovo doba uobičajeno, ne možemo predvijedjeti kvalitetu i količinu pšenice", rekao je direktor PIK-a Vinkovci Marijan Rubić.

No, prema sadašnjim pokazateljima neće biti značajnijih odstupanja u ovogodišnjem urodu, dodao je.

Na Danima pšenice održana su i stručna predavanja o pokusnim sortama pšenice. Jedna od izlagača bila je i profesor dr. Marijana Barić sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu koja je predstavila sorte banicu i brkulju te ih okarakterizirala kao visoko prinosne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙