FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA SRIJEDU, 2. LIPNJA

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 2. lipnja.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 2. lipnja.

ZAGREB - U organizaciji Europske konferencije civilnog zrakoplovstva (ECAC), Europskog udruženja zračnih prijevoznika (AEA) i Europskog udruženja zračnih luka (ACI-Europe), u Zagrebu započinje dvodnevna međunarodna "Konferencija o zračnom prometu u Jugoistočnoj Europi". Na konferenciji će sudjelovati predstavnici ministarstava, državnih institucija, međunarodnih organizacija iz zračnog prometa te niza zračnih prijevoznika i zračnih luka, i to iz 13 zemalja. Konferenciju će otvoriti ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, a prvog će dana konferencije biti govora o planovima razvoja zračnih luka, uslužnih djelatnosti u zračnom prometu, integraciji novih članica u EU, tehnološkim i sigurnosnim zahtjevima međunarodnih organizacija iz zračnog prometa i sl. (9,00 sati, Hotel Opera, Kršnjavoga 1)

ZAGREB - Drugog i završnog dana poslovne konferencije "Hrvatska tvrtka u europskom okruženju - kako poslovati s proširenom EU", među ostalim, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković održat će predavanje na temu "Hrvatska poljoprivreda i prehrambena industrija pred izazovima europskih integracijskih procesa". (8,30 sati, Hotel Opera, Kršnjavoga 1)

ZAGREB - U Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva održat će se konferencija za novinare u povodu I. hrvatskog sajma učeničkog poduzetništva na kojem će sudjelovati 21 učenička poduzetnička organizacija iz Hrvatske. Bit će predstavljeni i projekti Ministarstva "Učenička zadruga" i "Učeničko poduzeće" koji su sastavni dio Programa poticanja malog i srednjeg poduzetništva (Ul. grada Vukovara 78 u 11 sati).

ZAGREB - Učilište Algebra predstavit će novi edukacijski program "Project Management", koji će biti strukturiran prema posebnim potrebama određenih interesnih skupina, primjerice za upravljanje IT i razvojnim projektima, velikim investicijskim projektima, projektima zbrinjavanja otpada, građevinskim projektima i sl. U realizaciju tog projekta uključena je i Hrvatska udruga za upravljanje projektima te tvrtka Primakon. (11,30 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2)

ZAGREB - Industrija nafte INA obilježit će Svjetski dan zaštite okoliša nizom prigodnih prezentacija o zaštiti okoliša u Ini. (10,00 sati, INA, Av. V. Holjevca)

ZAGREB - Sisačko gradsko poglavarstvo i Turistička zajednica Siska na konferenciji za novinare predstavit će najznačajnije događaje manifestacije "Lipanj u Sisku" (Turistička zajednica Zagreba, Kaptol 5 u 11,00 sati).

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenika u hrvatskoj industriji u travnju ove godine u odnosu na prethodni mjesec ostao je isti, dok je u usporedbi s travnjem 2003. manji za 2,6 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U odnosu pak na prosječni mjesečni broj zaposlenika u 2003. broj zaposlenih u industriji u Hrvatskoj u travnju ove godine manji je za 2,0 posto. Istodobno, proizvodnost rada u hrvatskoj industriji u razdoblju od siječnja do travnja 2004. veća je za 7,9 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.

ZAGREB - Zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u hrvatskoj industriji na kraju travnja ove godine bile su veće za 3,4 posto u odnosu na kraj prethodnog mjeseca, dok su u odnosu na kraju travnja 2003. povećane za 5,2 posto. Prema podacima koje je objavio Državni zavod za statistiku, u travnju ove godine zalihe su industrijskih proizvoda bile i za 8,4 posto veće od prosječnog stanja zaliha pri proizvođačima u 2003. godini.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙