FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAD BROJA ZAPOSLENIH U INDUSTRIJI NA GODIŠNJOJ RAZINI 2,6 POSTO

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Ukupan broj zaposlenika u hrvatskojindustriji u travnju ove godine u odnosu na prethodni mjesec ostao jeisti, dok je u usporedbi s travnjem 2003. manji za 2,6 posto, objavioje Državni zavod za statistiku.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Ukupan broj zaposlenika u hrvatskoj industriji u travnju ove godine u odnosu na prethodni mjesec ostao je isti, dok je u usporedbi s travnjem 2003. manji za 2,6 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

U odnosu pak na prosječni mjesečni broj zaposlenika u 2003. broj zaposlenih u industriji u Hrvatskoj u travnju ove godine manji je za 2,0 posto.

Istodobno, proizvodnost rada u hrvatskoj industriji u razdoblju od siječnja do travnja 2004. veća je za 7,9 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.

Prema područjima djelatnosti NKD-a na godišnjoj razini - u travnju ove u usporedbi s travnjem prošle godine - najveće se smanjenje broja zaposlenika bilježi u prerađivačkoj industriji, za 3 posto, dok je to smanjenje u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom 1,2 posto, a u rudarstvu i vađenju 0,4 posto.

Proizvodnost rada pak u razdoblju od siječnja do travnja ove u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje u prerađivačkoj je industriji zabilježila rast za 8,9 posto.

Za isto je usporedno razdoblje proizvodnost rada u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom povećana za 1,7 posto, dok je u rudarstvu i vađenju veća za 1,6 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙