FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: IRENA SZEWINSKA U ZAGREBU

hrvatska-hooOI: IRENA SZEWINSKA U ZAGREBU,(H) - Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO)Zlatko Mateša i Ivica Miočić-Stošić primili su danas u Zagrebulegendarnu poljsku atletičarku i članicu Međunarodnog olimpijskogodbora (MOO) Irenu Szewinsku.
,(H) - Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i Ivica Miočić-Stošić primili su danas u Zagrebu legendarnu poljsku atletičarku i članicu Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Irenu Szewinsku.

Višestruka svjetska i europska prvakinja i rekorderka, te osvajačica sedam olimpijskih medalja na 100, 200 i 400 metara i skoku udalj imala je radni sastanak sa čelnicima HOO-a na kojem je dogovorena suradnja HOO-a i Poljskog olimpijskog odbora, čija je dopredsjednica 58-godišnja Szewinska.

Hrvatska ima idealne uvjete za ljetne pripreme i rehabilitaciju poljskih atletičara, dok bi se preko zime hrvatski atletičari mogli pripremati u Poljskoj, koja ima veliki broj izvrsnih zatvorenih borilišta, kazao je Mateša, dodajući kako bi od te "razmjene" sportaša dobit imali i Hrvatska i Poljska.

Szewinska je izrazila veliko zadovoljstvo što je opet u Hrvatskoj, u kojoj je bila nebrojeno puta na odmoru u Makarskoj, Brelima, Hvaru i Opatiji tijekom svoje bogate karijere koja je završila 1980. Poljska sportašica stoljeća je članica MOO-a od 1998., a vrlo je aktivna u radu Komisije MOO-a za koordinaciju Olimpijskih igara u Ateni, za koje vjeruje da će biti najbolje dosad, te jedinstvene i izvorne jer se održavaju u postojbini olimpizma.

Među brojnim funkcijama Irene Szewinske izdvaja se i dužnosti predsjednice Poljskog atletskog saveza i članice Vijeća Europskog atletskog saveza (EAA) pa će popodne biti počasni gost na međunarodnom atletskom mitingu Zagreb 2004 u Sportskom parku Mladosti.

Dolazak Irene Szewinske je svojevrsni poklon HOO-a zagrebačkom atletskom mitingu i priznanje svima onima koji su godinama radili da negdašnji Hanžekov memorijal preraste u najveći atletski događaj u ovom dijelu Europe, rekao je Miočić-Stošić.

xrš

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙